Američance začaly vousy rašit v útlém věku. Zdevastovaná teenagerka brzy pochopila, že se bude muset holit každý den, aby se jí ostatní nesmáli. Každý den vstávala za úsvitu, aby se nechtěného porostu na tváři zbavila. Trpěl tím i její společenský život, protože odmítala přespání u kamarádů, aby náhodou neodhalili pravdu.

"Mí přátelé o tom nevěděli, byla jsem opravdu důkladná. Utajit to bylo vyčerpávající. Až když jsem byla starší, tak jsem si uvědomila, jaké to má emocionální dopady," přiznala Rose deníku Daily Mirror.

Dívka to zprvu skrývala i před rodiči, ale matka na to brzy přišla a vzala dceru k doktorovi. Lékaři Rose nasadili antikoncepci a jiné medikace, ale bezúspěšně. Ačkoliv nikdy nedostala oficiální diagnózu, Rose si myslí, že jí vousy rostou kvůli syndromu polycystických ovarií a genetice.

Rodina, přáteli i partneři brali Rose takovou jakájbyla a žena si časem uvědomila, že jediným jejím nepřítel je ona sama. Po letech holení, trhání a drahých laserových procedur tak se vším sekla a nechala si narůst plnovous. "Lidé na ulici se na mě dívají, někdy se i otáčí, ale jejich reakce jsou vesměs pozitivní či neutrální. Dokonce za mnou někteří přišli, aby mi potřásli rukou a řekli mi, že jsem statečná a inspirující," uvedla Rose, která je konečně šťastná.

Největší pozdvižení ale »vousatá dáma« vzbudila na internetu. "Někteří se nechávají trochu unést, posílají nabídky k sňatku, nabízí letenky, abych přijela, žádají nevhodné snímky," popsala. "Konečně jsem se naučila brát sama sebe takovou, jaká jsem," dodala s tím, že se nikdy necítila být více sexy.

Fotogalerie
12 fotografií