Před šesti lety žena zjistila, že trpí trichotilomanií neboli vytrháváním vlasů. Aby toho nebylo málo, k poruše se přidala další psychická porucha trichofagie. Kvůli ní začala vlasy i pojídat. Ty ale její žaludek nedokázal strávit, a tak se jí usazovaly v útrobách. Tehdy ale ještě nevěděla, co se vlastně děje. Měla bolesti, ale netušila od čeho.

Po čase konečně přišla radost. V červenci 2014 se ženě narodilo miminko. Dva měsíce poté už ale byly bolesti naprosto nesnesitelné. Lékaři, které vyhledala, přitom nebyli schopni zjistit, co se děje. Její problémy se zhoršovaly, ztrácela na váze a otékal jí žaludek.

V říjnu 2015 už jsem nemohla jíst bez zvracení a můj žaludek byl celý oteklý,“ vzpomíná Sophie. „Zhubla jsem 38 kilo, moje konfekční velikost se zmenšila o polovinu. Doktoři mě testovali kvůli žlučovým kamenům i rakovině žaludku, ale nic nenašli,“ pokračuje.

Později se však lékaři konečně odhodlali k endoskopii a ihned zjistili, kde je problém. Žena měla v žaludku obří chomáč vlasů. Jediným řešením tak byla operace. Ta byla náročná a trvala celých šest hodin. Nechutnost z břicha se však podařilo odstranit.

Úlevu Sophie pocítila hned po probuzení. „Cítila jsem se lépe okamžitě po probuzení. Byla jsem ale grogy a bolelo mě to. Bylo to nechutné. Plakala jsem úlevou, že je to už pryč,“ uzavřela nyní šťastná maminka. Sophie podle rodiny pojídala vlasy už jako malá, ale jenom krátkou dobu. Příbuzní si mysleli, že jde jenom o dočasnou fázi a neřešili to.

Varování!!! Galerie je pouze pro silné povahy!

Fotogalerie
7 fotografií