Osmadvacetiletá matka o víkendu přispěchala do nemocnice v indickém městě Patna. V neděli tu pak přirozeně porodila holčičku, která ale bohužel trpí vzácnou vrozenou chorobou zvanou Harlequin ichthyosis nebo také „harlekýn“, kvůli které nemá prakticky žádnou kůži a tělo má pokryté jen tvrdými silnými žlutými šupinami.

Během několika hodin začali do porodnice proudit zvědavci z celého okolí, sama matka ale pohled na dceru nevydržela a zhroutila se. Mladí rodiče nazvali dítě „prokletím“ a nechtěli si holčičku z porodnice odnést. Nakonec si dítě domů odnesli, ale matka ji prý odmítá chovat a krmit.

Pravděpodobnost, že se dítě narodí s touto chorobou, je zhruba 1: 1 000 000. Za poslední rok jde ale už o druhý případ v Indii. Loni v červenci se tu narodila holčička s harlekýnem, která bohužel po dvou dnech zemřela. Na tuto chorobu v současnosti neexistuje žádný lék. Nejstarší žijící osobou s touto nemocí je Pákistánka Nusrit Shaheen narozená v roce 1984. Navzdory vážnému onemocnění se jí daří žít plnohodnotným životem.

Upozorňujeme, že fotografie v galerii nejsou vhodné pro děti a slabší povahy!

Fotogalerie
6 fotografií