Poté, co hora svalů zkolabovala, uvedli kulturistu lékaři do umělého kómatu. Jenže to již to měl Piana sečtené. Po dvou týdnech jeho srdce nadobro dotlouklo. Světu smutnou novinu přinesla jeho odloučená manželka.

Dotkl ses srdcí mnoha lidí a mnoha jim si pomohl. Jaký jsi měl vliv na lidi po celém světě, mě inspirovala v mnoha směrech,“ napsala Sara Piana na Facebooku. „Toto byl smutný týden pro svět fitness. Připomněl nám, že život je krátký. Život je drahocenný,“ dodala.

Piana se často chlubil užíváním steroidů. „Jsem šťastný ze všeho, co jsem si vybral. A jsem spokojený s tím, jak vše v mém životě šlo. Jsem naprosto šťastný, že… jsem si zvolil braní steroidů. Moje zdraví je v pořádku, všechno je dobré,“ říkal ještě před rokem.

Dnes by nejspíš vše vzal zpátky. Steroidy do sebe ládoval dlouhých 30 let. Sice byl neskutečná korba, ale jeho tělo ten nápor nevydrželo. Kdyby místo steroidů zvolil pouze proteinový nápoj a kreatin, mohl být ještě mezi živými. Oficiální příčina smrti ale bude teprve stanovena.

Fotogalerie
56 fotografií

Bohužel nejde o jediné úmrtí kulturisty v poslední době. Zemřel i Dallas McCarver