O případu nejmenovaného muže informoval internetový měsíčník Journal of Cannabis Research s odkazem na lékaře z Coliseum Medical Center v americkém Maxonu ve státě Georgia. Ti ho okomentovali jako „První známý případ priapismu související s marihuanou, u něhož byly jakékoliv jiné příčiny vyloučeny.“

Priapismus může vést k impotenci

Priapismus je dlouhotrvající erekce způsobená většinou léky na předpis jako antidepresivy nebo dlouhodobým užívání drog jako je např. kokain. Pokud se neléčí, může způsobit trvalé poškození tkáně v penisu a tím ohrozit jeho funkčnost. Zničení topořivých těles může vést v nejhorším případě až k permanentní impotenci.

Podle Journal of Cannabis Research vyhledal dotyčný lékařskou pomoc na pohotovosti hned dvakrát. Nejhůře mu bylo, když jeho erekce trvala nesnesitelných 12 hodin. Neměla přitom žádnou souvislost s jakoukoliv sexuální aktivitou. Muži se ulevilo až po podání injekce Fenylefrinu, který obsahuje kombinaci kortikosteroidů.

Kouřil jeden joint za druhým

Muž pak na sebe sám práskl, že poměrně hojně pokuřuje marihuanu. „Kouřil jsem ji několik nocí v týdnu,“ přiznal s tím, že erekce se vždy dostavila po kouření trávy. Této lehké droze se dotyčný věnuje už od svých 16 let. Nikdy v minulosti však tyto problémy neměl. Snad teď už snad bude vše fungovat tak, jak má.