Chirurgové z Kambodži byli postaveni před opravdovou výzvu. S prosbou o pomoc za nimi přišel postarší muž, který prožíval nesnesitelné bolesti. Ty se dostavily pokaždé, když šel na záchod a snažil se vymočit. Sám prohlásil, že při tom zažívá neskutečná muka.

Parazit vypil asi půllitru krve

Aby lékaři zjistili, co se děje, museli mu zavést do močového měchýře trubicí sondu. To samo o sobě jistě také příjemné nebylo. Jenže zákrok odhalil, co ve skutečnosti s Kambodžanem je. V jeho močovém měchýři se mu usadila pijavice, která sála jako divá a hodovala na krvi.

Podle lékařů, které citoval Daily Mail, z nebohého muže vycucala asi půl litru krve. Lékaři nakonec s čtyři milimetry širokou sondou s řeznými miniaturními nástroji a elektrickými nástroji parazita zabili a vytáhli stejnou cestou, kterou se dostal dovnitř. Jiný zákrok by byl totiž příliš invazivní.

Pijavice mají během deštivých sezón rej

Vytažení pijavice bylo naštěstí úspěšné. Muž se zotaví. Nemocnice vydala vzápětí varování před plavání v rybnících a řekách. „Vody jsou bohaté na pijavice a další hmyz během deštivých sezón. Konzultujte svůj stav s odborníky, pokud cítíte bolest, aby se vám dostalo správné péče,“ stojí v něm.

Fotogalerie
6 fotografií