Podle expertů Hojerovi přeskočilo kvůli tomu, že se svojí podprůměrnou inteligencí a asociálním chováním neměl šanci na to si najít přítelkyni. V roce 1978 se rozhodl, že si tento nedostatek vykompenzuje, a v Děčíně na nábřeží řeky Labe uškrtil kolemjdoucí, Evu R. (†30). Posléze ji znásilnil a do pohlavního otvoru zastrčil kopřivu.

I jeho další dvě vraždy měly podobný průběh. Jeho sadistická povaha se ale projevila nejvíce v lednu 1981, kdy v Brně potkal na tramvajové zastávce Ivanu M. (†18). Opět ji uškrtil, pak si ale z těla vzal pár »suvenýrů«. Odřízl jí prsa a vyřízl přirození, trofeje si pak dal do igelitové tašky a odjel s nimi domů do Prahy. Tam je uvařil ve slané vodě a část dokonce pozřel!

Sexuální deviant si oběti nevybíral podle věku; poslední ženou, která padla za oběť jeho choutkám, byla 51letá Anna Š. Právě tento čin se mu ale stal osudným, protože jej policie asi týden nato dopadla. Byly mu pak prokázány předchozí čtyři vraždy, jedna oběť byla tak znetvořená, že se ji nepodařilo nikdy identifikovat!

A psychologové nevěděli, co s Hojerem. Prohlásili jej za »primitivní psychopatickou osobnost s citovou tupostí« a muž, který by se už nikdy nemohl bezpečně vrátit do společnosti, byl ve svých 28 letech popraven.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Napište nám na tip@blesk.cz