„Radši zemřu na cestě do Austrálie, než abych seděl doma a říkal si, co by, kdyby,“ rozhodl se Norwood Thomas, který se s Joyce Morris poznal v Londýně krátce před spojeneckou invazí do Normandie za druhé světové války. Tehdy jednadvacetiletý výsadkář a sedmnáctiletá dívka prožili krátký románek, který ukončilo Thomasovo převelení.

Po válce ji prý v jednom z dopisů požádal, aby přijela do USA a stala se jeho ženou. Ona však tento dopis podle AP zřejmě pochopila tak, že si Thomas ve své zemi bere jinou ženu, a přestala mu psát. Pak si oba našli partnery, založili rodiny a vychovali děti. Ona se po 30 letech rozvedla, on v roce 2001 ovdověl a loni se za pomoci svých potomků opět spojili pomocí internetu.

Když se jejich příběh dostal do amerických médií, stovky lidí přispěly na webovou sbírku a Thomas si koupil letenku na více než 10 000 kilometrů dlouhou cestu. „Netuším, jestli mezi námi budou nějaké milostné city. Ale kdyby nic jiného, aspoň strávím čas se starou kamarádkou. Jen sedět a vzpomínat bude úžasné,“ přemýšlel Thomas.

Video
Video se připravuje ...

Válečný veterán se po 70 letech vydává za svou láskou. Repro Military Watch/Youtube.com