Legendární nacistický vlak má být plný zlata, šperků a nacistických předmětů z období druhé světové války. Jde o jednoznačně největší současnou legendu lovců pokladů, po které prahnou desítky kopačů především z Polska a Německa.

A ti teď dostali zelenou jak od polské armády, tak železniční společnosti PKP, takže jim už nic nebude bránit vtom, aby mohli prohledat šachty poblíž železnice. Vlak má být údajně pohřben 200 metrů pod povrchem právě v poničené šachtě.

Legenda však nemusí být pravdivá, jelikož jednotky polské armády místo prohledaly v srpnu 2015 a nenašly zhola nic. Amatérští hledači pokladů Piotr Koper a Andreas Richter jsou přesvědčení, že je vlak pohřben na 65. kilometru na trati mezi Vratislaví a Valbřichem.

I místní si ale přejí, aby se s kopacími pracemi již začalo. Dosud totiž docházelo k samým obstrukcím a problémům. Teď už ale všem nadšencům svítá na lepší časy. „Jsme rádi za podporu. Dosáhli jsme pokroku s železniční společností a věci se konečně daly do pohybu,“ prohlásil Koper.

Fotogalerie
8 fotografií