Hluboce věřící dívka Anneliese Michel vyrůstala v bavorské katolické rodině. Až do svých šestnácti let byla naprosto bezproblémovou dívkou, pak ale přišel první epileptický záchvat. Dívka se začala léčit, ale při každém dalším záchvatu stále silněji pociťovala, že ji někdo ovládá.

Postupně začala věřit, že je v moci ďábla. Anneliese pak během záchvatů nelidsky řvala a snažila se ublížit sobě i svým bližním. Rodiče se tedy rozhodli zavolat exorcisty. Ti zvolili postup ze 17. století. Ale ani po mnoha sezeních se dívčin stav nelepšil, až nakonec v roce 1976 v pouhých 23 letech tragicky zemřela.

Exorcisté pak tvrdili, že mluvili skrze Anneliese se šesti různými ďábly – Luciferem, Nerem, Jidášem, Kainem, Hitlerem a jedním franckým farářem. Církev se nakonec od případu distancovala a prohlásila, že dívka ďáblem posedlá nebyla a exorcisté prý pochybili.

Lékaři zjistili, že Anneliese zemřela v důsledku dehydratace a podvýživy. V době smrti vážila 31 kg. Soud odsoudil rodiče i exorcisty k šesti měsícům vězení za zabití. Pak ale trest zmírnil pouze na tříleté podmínky.

Více o exorcismu Anneliese Michel čtěte zde

Fotogalerie
9 fotografií