Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Temné stránky hollywoodské historie: Brutální vraždy filmových hvězd!

/
  • Krvavé vraždy známých osobností v Hollywoodu
    20. dubna 2017 ● 11:42

    O Hollywoodu se často mluví jako o továrně na sny. Jenže i tam se život snadno dokáže proměnit v noční můru. Zločiny se nevyhýbají ani místním celebritám, jejichž vraždy patří leckdy mezi ty nejbrutálnější a nejzapeklitější. Mnohé se staly už před lety a přitom stále zůstávají nevyřešené.

  • 1.

    Sharon Tate (†26)

    Přezdívalo se jí „nejkrásnější žena Hollywoodu“ a prožívala svou vlastní pohádku. Jako herečce se jí dařilo a získávala mnohé zajímavé role. Po boku režiséra Romana Polanského (nyní 83) zazářila coby Sarah ve slavném filmu Ples upírů a Polanského si posléze i vzala. Zanedlouho se jim mělo narodit dítě, když se 6. srpna 1969 všechno rázem změnilo.

    Zatímco Roman byl v Londýně, těhotná Sharon se doma nudila a uspořádala menší párty pro několik přátel. Kromě nich se ale ukázali i nezvaní hosté, členové tzv. Mansonovy rodiny. Sekta fanatiků zmasakrovala pět lidí, nebohou Sharon Tate probodli hned 16krát, uřízli jí jedno ňadro a do břicha vyřízli X. Krk jí navíc omotali provazem a na dveře domu její krví napsali slovo Pig (prase). Pak herečku pohřbili a do náručí jí dali nenarozeného syna.

    Vrahy posléze usvědčilo svědectví jiné členky sekty, která údajně do domu nakonec nevkročila. Všichni dostali doživotí, ostatně stejně jako jejich vůdce Charles Manson, který se sice masakru přímo neúčastnil, ale svým následovníkům ohavnosti poručil.

    Legendární komedie Ples upírů - Sharon Tate a Roman Polanski
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Bob Crane (†49)

    Bob Crane byl zrovna na vrcholu slávy. Všestranně nadaný muž působil jako herec, diskžokej, bubeník, diskžokej a rozhlasový moderátor. Jenže pak se 29. června 1978 neukázal na smluveném obědě.

    Kolegyně Victoria Ann Berry o něj měla strach, a tak se po něm šla podívat do jeho bytu. Bohužel našla už jen jeho zkrvavené tělo. Cranea dosud neznámý vrah umlátil jakýmsi předmětem a omotal mu kabel kolem krku.

    Bob Crane se proslavil seriálem Hogan s Heroes.
    Autor: Profimedia.cz, ČTK, archiv

  • 3.

    Dorothy Stratten (†20)

    Půvabná blondýnka měla dobře našlápnutou hereckou kariéru poté, co se proslavila jako Playmate pro srpen 1979. Jenže měla za manžela promotéra klubu a pasáka Paula Snidera, který ji jen stahoval dolů. Dívku před ním varoval i sám majitel Playboye Hugh Hefner.

    Dorothy se posléze zakoukala do režiséra Petera Bodganoviche a chtěla se dát s mužem rozvést. Ten ji ale nejprve nechal sledovat soukromým očkem a pak na oko souhlasil s rozvodem a 14. 8. 1980 se s ní sešel v domě, kde spolu dříve bydleli. Ani jeden z nich už odtamtud ale živý nevyšel. Jejich nahé mrtvoly posléze našla policie v zamčeném pokoji. Paul ji podle policie zastřelil, poté její mrtvé tělo zprznil a nakonec zabil sám sebe.

    Dorothy Stratten. Podle policie byla zastřelena a poté znásilněna.
    Autor: Profimedia.cz, ČTK, archiv

  • 4.

    Marvin Gaye (†44)

    Bojoval se závislostmi a psychickými problémy, dětství měl traumatické. Přesto se dokázal prosadit na poli hudby a dodnes ho známe jako autora hitů Let’s Get It On a Ain’t No Mouintain High Enough. Dařilo se mu natolik, že pro své rodiče koupil dům. Bohužel udělal tu chybu, že v něm s nimi zůstal bydlet. Kdyby si našel jiné bydlení a nemusel poslouchat rodinné hádky, mohl dopadnout jinak.

    Jenomže se tak nestalo a 1. dubna 1984 se Marvin postavil svému tyranskému otci stejného jména, který vždycky tvrdil, že kdyby na něj některé z jeho dětí vztáhlo ruku, zabije ho. Svůj mrazivý slib bohužel dodržel a syna střelil třikrát do hrudi den před jeho 45. narozeninami. Revolverem ráže 38, který dostal na sebeobranu právě od Marvina. Za zabití byl odsouzen jen k šesti rokům ve vězení a podmínce, a tak později dožíval v domově důchodců, kde v roce 1998 zemřel.

    Marvin Gaye
    Autor: Profimedia.cz, ČTK, archiv

  • 5.

    Elizabeth Short (†22) alias Černá Dahlia

    Jedná se o nejbrutálnější vraždu hollywoodské hvězdy vůbec. Mladá herečka Elizabeth Short teprve začínala a toužila po slávě, jen stěží ale mohla tušit, že do dějin vstoupí teprve svým odchodem ze světa. V roce 1947 byla její mrtvola nalezena v příšerném stavu.

    Tělo bylo rozpůlené a bez krve, pořezané, s chybějícími kusy kůže a posléze umyté. Ústa měla žena rozříznutá až k uším. Co je zvláštní, že se ke zvrácenému činu během let přiznaly už desítky lidí, ovšem pachatel stále nebyl vypátrán a zatčen. Případ zůstává dodnes nevyřešený a ověnčen tajemstvím.

    Elizabeth Short
    Autor: Profimedia.cz, ČTK, archiv

  • 6.

    Lana Clarkson (†40)

    Modelka a herečka zejména béčkových filmů se objevila i ve snímku Zjizvená tvář s hereckou hvězdou Al Pacinem (76). Jako mnoho hollywoodských herců, jejichž kariéry zrovna nevzkvétají, si i Lana přivydělávala prací v restauraci. Zde 3. února 2003 potkala hudebního producenta Phila Spectora (dnes 76) a hned u něj zkusila své štěstí. Pár společně odjel ke Spectrovi domů jeho limuzínou.

    Zatímco řidič zůstal v autě, dvojice se šla bavit dovnitř. Asi za hodinu šofér uslyšel výstřel a posléze viděl svého šéfa vyběhnout z domu s pistolí v ruce. „Myslím, že jsem ji právě střelil,“ řekl Spector v šoku. V křesle v obývacím pokoji seděla mrtvá Lana s prostřelenými ústy a zuby rozsypanými na koberci.

    U soudu vrah otočil a hájil se tím, že se žena zabila sama, když „políbila zbraň“. Žalobě se ale podařilo prokázat, že už dříve na dámy vytáhl pistoli, a tak byl nakonec Spector odsouzen na 19 let za mřížemi.

    Lara Clarkson
    Autor: Profimedia.cz, ČTK, archiv

  • 7.

    Nicole Brown Simpson (†35)

    Asi nejznámější případ, který šokoval celý svět zejména verdiktem u soudu. Nicole Brown Simpson, bývalá manželka profesionálního hráče amerického fotbalu a herce O. J. Simpsona, kdosi v roce 1994 v jejím domě pobodal do hlavy a krku. Ona i její přítel Ron Goldman byli na místě mrtví a hlavním podezřelým se stal právě ženin exmanžel.

    Během médii ostře sledovaného procesu se právníku Robertu Kardashianovi (otec Kim, Khloé, Kourtney a Roba Kardashianových) povedlo porotu přesvědčit, že O. J. je nevinný. Nikdo jiný nebyl obviněn a případ tak zůstal nevyřešen. Simpson nakonec na svobodě stejně nezůstal, ve vězení si odpykává trest za další zločiny.

    O. J. a Nicole patřili k nejznámějším párům v USA.
    Autor: Profimedia.cz a Twitter

    Fotogalerie
    27 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

teufel: No, třeba Bob Crane byl v Americe velká hvězda svého času. Tady s ním nic nevysílali, ale hvězdou nesporně byl, stačí vygůglit. A Sharon Tate začínala být taky velkou hvězdou,natočila do 26 let 10 filmů a byla hodně populární než ji zabili.

(11. 10. 2017 11:54)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy