I když podle tehdejších i dnešních poznatků nevraždil přímo Jack Rozparovač, rysy brutální vraždy nesou stopy jeho řádění. Krutě zraněná Emma Smith přiběhla do noclehárny, kde žila a podala děsivé svědectví o tom, jak byla znásilněna třemi muži, kteří jí pak brutálně zmrzačili ostrým předmětem vaginu a protrhli hráz. Žena svým bolestivým zraněním podlehla.

Zda jeden z nich nebyl právě Jack Rozparovač, není jasné. Jeho identita nebyla nikdy naplno odhalena. Další obětí, u níž není jasné, zda ji zmrzačil a zabil jeden z nejslavnějších nepolapených vrahů historie, byla Martha Tabram (†39). S roztaženýma nohama byla nalezena 7. srpna 1888 na ulici. Na těle měla 39 bodných ran. Podle některých historiků šlo o Rozparovačovu startovací vraždu.

První prostitutkou, která je oficiálně považována za opravdovou Rozparovaču oběť je Mary Ann Nichols (†43). Ta byla nalezena 31. srpen 1888 na ulici ve 3:45. Podle všeho bylo nejdřív uškrcená holýma rukama, následně jí bylo podříznuto hrdlo. Rány byly způsobeny nepříliš ostrým nožem s dlouhou čepelí. Jack Rozparovač musel mít obrovskou sílu a hněv.

Mezi další prostitutky, které jsou považovány za oběti Rozparovače, patří Annie Chapman (†47), Elisabeth Stride (†45), Catherine Eddowes (†46) a Mary Kelly (†25). Celkem se ale mluví o tom, že mohl Jack Rozparovač zabít až 10 žen, které provozovaly nejstarší řemeslo na světě. Pak se po Jacku Rozparovači slehla země. K tomu, že nebyl dopadem, mu pomohlo i prostředí, ve kterém zabíjel.

Sériový vrah totiž zabíjel převážně ve čtvrti Whitechapel, kde se to jenom hemžilo jinými zabijáky, zloději a špínou na každém roku. Polovina dětí do pěti let zemřela. Teorií o identitě Jacka Rozparovače bylo několik. Podle jedné z nejčastějších z nich jím byl princ Albert Viktora, syna tehdejšího následníka trůnu, pozdějšího krále Eduarda VII. Pravda však odhalena nikdy nebude…

Fotogalerie
11 fotografií

Podívejte se na případ Babičky Rozparovačky, která vraždila v Rusku. Své obětio pak pojídala:

Video
Video se připravuje ...

Důchodkyně Tamara Samsonova je podezřelá ze série vražd v Petrohradě Reuters