Romantická zámecká zákoutí se zasněnou hraběnkou Jitkou Čvančarovou, strmá skaliska Sardinie, na kterých balancuje Sandra Lehnertová s ovázanou nohou. Den před pózováním pro jeden z mnoha unikátních kalendářů si ji nešťastně rozřízla. Slavné ženy českého i zahraničního showbyznysu pózovaly před objektivy těch nejlepších fotografů. Leckdy za velmi kuriózních situací. Výsledkem jsou jedinečné snímky...

Neodolatelná hraběnka Čvančarová

Kamenné kašny, romantická ložnice s nebesy, zámecký kočár. Dekadentní zámeckou atmosféru umocňují smyslné pózy zasněné Jitky Čvančarové (30). Jedna z nejvyhledávanějších českých hereček se stala již sedmou známou tváří, která pózovala pro "Český Pirelli".

Jitka Čvančarová
Autor: Jiří Turek, Lukáš Dvořák, Jaroslav Urban, Jakub Ludvík, Pirelli, Ida Saudková

A snímky stojí za to! "Mají úchvatnou atmosféru a sexuální náboj! Tak Jitka je osobnost s neodolatelným půvabem. Navíc velmi milá, oblíbená a profesně na špici," pochvaluje si Pavel Trčka, producent kalendáře Stock. Žádnou nahotu v kalendáři nečekejte! "Naštěstí jsme se shodli na tom, že náznak je daleko více sexy než úplná nahota," usmívá se Čvančarová. Po romantickém Římu, exotické Dominikánské republice, nebo drsné africké Keni se opět fotilo v Čechách.

Jitka Čvančarová
Autor: Jiří Turek, Lukáš Dvořák, Jaroslav Urban, Jakub Ludvík, Pirelli, Ida Saudková

Na zámku Lednice a za objektivem stál vynikajicí módní fotograf Jiří Turek. Sama herečka prý byla velmi kreativní. Snímek s dravcem byl její nápad. Při projížďce na koni zámeckým parkem zjistila, že jsou možné prohlídky dravců. Nápad se uchytil a famózní snímek tak v prestižním kalendáři rozhodně nechybí.

Simona - Black and White

Černá a bílá. Jednoduché líčení, minimum nahoty. "Simply Simona ", jak se jmenuje nový kalendář topmodelky Simony Krainové (35), je opět jedinečný. "Chtěli jsme se odklonit od klasických kalendářů přešlechtěných modelek, takže »Jednoduše Simona« může mít podtitul: Jak mě nikdo ještě nezná," upřesňuje záměr Krainová. Dnes a denně se líčí pro dokonalé fotografie, tady je všechno jinak. "Nejsem za dokonalou panenku Barbie. Přešlechtěnou glamour. Sexy dračici. Tady jsem sama za sebe. Na některých fotkách nemám ani make-up, umělé řasy, ani okatě neukazuji nahý zadek nebo prsa. V kalendáři najdete minimum retuše!"

Simona Krainová
Autor: Jiří Turek, Lukáš Dvořák, Jaroslav Urban, Jakub Ludvík, Pirelli, Ida Saudková

Polijte mě teplou vodou! Černobílý kalendář modelka fotila před dvěma měsíci v Krkonoších. Po čtyři dny pózovala skvělému fotografovi Lukáši Dvořákovi. "Vybrali jsem ho z patnácti adeptů a musím říct, že mě nezklamal. Byla to nádherná spolupráce, Lukáš je mladý, nadaný, fotí především pro zahraniční časopisy, např. Vogue. Jsem spokojená, všechno nám vyšlo, i počasí nám přálo," pochvaluje si modelka, pro kterou prý nebyl příliš velký problém nechat se při vzniku jednoho snímku venku polít vodou. „Ale musela být teplá. Všem jsem řekla, že když mě zlijou studenou, úsměv nevykouzlím.“ Černobílou variaci kalendáře jen uvítala. "Je vděčná a věčná. A musím dodat, že mi to na černobílých fotkách sluší," chválí se modelka, která kalendář nafotila pro Emita Invest.

Mašlíková při focení zkolabovala

Od patnácti let trpí Hanka Mašlíková (26) těžkými migrénami. Když je ve stresu a příliš toho nenaspí, přichází kolaps! Přesně to se odehrálo pátý den při focení exkluzivního kalendáře pro FV plast v Turecku. Smyslná "misska" strávila noc v místní nemocnici a na kapačkách! "Už jsem na to zvyklá, ale pro ostatní je to šok. Nicméně druhý den už jsem zase fotila." Žádný velký odpočinek se nekonal. Opět vstávat v pět ráno, aby se o ni postarali vizážisté, v šest se začalo s focením, v devět přišla pauza, při tak ostrém slunci totiž nelze fotit, a v sedm večer už byl druhý nástup.

Hana Mašlíková
Autor: Jiří Turek, Lukáš Dvořák, Jaroslav Urban, Jakub Ludvík, Prielli, Ida Saudková

"Pak se šlo většinou pařit, ale já byla tak strašně vyšťavená, že jsem si šla lehnout. Samozřejmě, ostatní se mi posmívali, že jsem stará a usedlá..." V Turecku byla Hanka středem pozornosti. Sexy plavovláska se "čtyřkami" tady není často k vidění. "Řekla jsem, že nikdy nechci odhalit prsa. S rukou přes, to je maximum, co jsem ochotna ukázat. Možná se to nezdá, ale já jsem docela stydlivý člověk. I před Jardou Urbanem, kamarádem a fotografem kalendáře, jsem se zpočátku styděla ukázat. Až to někdy bylo komické, ale zvládli jsme to," zakončuje Mašlíková.

Lehnertová skončila v nemocnici!

Zatímco "mořská panna" Ivana Jirešová (32) řešila, jak to udělat, aby se při pózování na Sardinii pro nový kalendář cestovky Italy Travel příliš neodhalila – fotograf Jakub Ludvík jí to pro jistotu řekl až na letišti, "křehká víla" Sandra Lehnertová (21) měla problémy s nohou. Den před focením si ji rozřízla.

Sandra Lehnertová
Autor: Jakub Ludvík

"Sandra lezla z bazénu a o neuhlazený rantl si rozřízla nohu. Od nártu k holeni. Tak jsme ji okamžitě vezli na šití. Rána byla docela hluboká," vzpomíná fotograf Jakub Ludvík. Rozříznutá noha si v místní nemocnici vyžádala 12 stehů! Pořádně ji bolela, ale fotit se muselo, takže na strmých skaliskách Sardinie Sandra balancovala i s bandáží na noze. "Byla odvážná, statečná a zvládla to jako profesionálka," chválí Jarmilu z Máje Ludvík. Sama herečka nad nehodou jen mávne rukou, ošetření na Sardinii ji vyšlo na šedesát eur. "Sice mi zbylo už jen na růž na rty, ale užila jsem si tu nádheru. Strašně se mi tam líbilo," dodává Sandra. Boudová se ztratila! Také pro Nelu Boudovou bylo focení menším dobrodružstvím. Když už si vyšetřila chvilku, aby se vykoupala v moři, nenašla cestu zpět do hotelu. Štěstí, že se jí do cesty připletla policejní hlídka, která jí pomohla. Kalendář, pro který pózovali i Marek Vašut, Filip Renč nebo Pepa Vojtek vznikal od června do října, přičemž největší, téměř padesátistupňová vedra »potrápila« Šárku Vaňkovou s Milanem Barošem. „Fotili jako první, ale byli v pohodě. Jen jsme museli čekat až na podvečer, kdy nebylo tak ostré slunce. Brzy ráno se fotit nemohlo, to by nikdo z nás nevstal,“ zakončuje Jakub...

Lahůdka nejen pro sběratele

12 neobyčejných stran! Každý rok se s napětím očekává, jaké překvapení chystají producenti unikátního kalendáře, který byl úplně poprvé představen v roce 1964. Obdivovatelé ženských půvabů a sběratelé den slavnostního křtu považují za událost roku! Letos vychází na 20. listopadu v Berlíně.

Pirelli 2009
Autor: Pirelli 2009

Pro Pirelli loni pózovala pětice slavných žen v posteli, letošní kalendář opěvoval ženskost a rafinovanost v pověstné francouzské čtvrti v Šanghaji, příští rok se prostřednictvím úspěšného fotografa, Američana Petera Bearda, přesuneme do drsné, nevlídné, nezkrotné divočiny v Botswaně. Něžnost krčící se vedle monstrózních slonů nebo statných domorodců. Sám fotograf léta bojuje za zachování africké přírody. V novém kalendáři předestře nevšední spojení toho, co z ní zůstalo, a co je dílem ničivé moderní civilizace. V Pirelli se objeví »sedmička« modelek, mezi kterými nechybí: Isabeli Fontana, Daria Werbowy, Lara Stone, Malgosia Bela aj. Pirelli vychází ve 30 tisících exemplářích po celém světě určených významným klientům, slavným osobnostem a státníkům –Václava Klause nevyjímaje. V posledních letech se u nás kalendář stal předmětem internetových aukcí. Vloni se vydražil za 171 tisíc korun. Peníze byly určeny pro Masarykovo onkologické centrum.