"Možná focení bylo někdy nebezpečné, ale já se po dlouhé době cítila jako dítě," řekla Malgosia (31), modelka, která spolu s ostatními šesti kráskami patří mezi hvězdy nového kalendáře Pirelli. Slavnostní představení proběhlo v historickém berlínském železničním depu.

Pomoz mi! Křičí Lara Stone na Rianne, která při útěku před slony upadla. Nikomu se nic nestalo. Fotografovi šlo o to udělat co nejdramatičtější snímek.
Autor: Pirelli 2009

Něžná nahota ženského těla uprostřed vyprahlé pouště Kalahari nebo řeky Okavango. Desetidenní focení slavného kalendáře, který po celém světě vychází pouze ve třiceti tisících exemplářích, nebylo pro modelky vůbec snadné. Když se Maria- Carla Boscono, jedna ze sedmičky letošních 'pirellek', měla nahá ponořit do zabahněného žabince, ráje aligátorů, její kroky byly hodně váhavé.

Malgosia s Mariou-Carlou Boscono zavěšená za sloní kly. Jen pár minut před vytažením z vody slony je fotograf Peter Beard přemlouval, ať se ničeho nebojí a vkldu do zeleného ráje aligátorů vlezou. Snímek si v Berlíně vysloužil obrovský potlesk.
Autor: Pirelli 2009

Také Isabeli Fontana, brazilská modelka, měla slzy v očích, když jí slavný fotograf nového kalendáře Peter Beard (70) pokládal na obličej velkého afrického brouka. "Neboj se, nic ti neudělá," ujišťoval Isabeli v průběhu focení. Nebezpečí jí skutečně nehrozilo, Isabeli ale byla velmi vystrašená. Výsledný snímek je jedinečný. Jako všechny ostatní...

Za focení 20 milionů
Málokterý fotograf má k Africe tak blízko jako právě Američan Peter Beard. Celý život bojuje za zachování divoké africké přírody. Letošní kalendář byl pro něho výzvou apelovat na veřejnost, aby napravila chyby, kterých se na přírodě dopustila a neustále dopouští...

Modelky (zleva): Rianne, Malgosia, Maria-Carla, Isabeli, Kemp a Daria prchly před divokými slony na strom...
Autor: Pirelli 2009

"Tenhle kalendář je kytice plná informací, vzkazů a krásy, která je v každém z nás. Byl pro mě příležitostí, jak předat pocity, které v sobě dlouho nosím a které mám touhu pustit dál," říká k poslání svého kalendáře fotograf, který za unikátní snímky získal 20 milionů korun. V den představení kalendáře v Berlíně s úsměvem vtipkoval, jak už se nemůže dočkat, až ho konečně uvidí...

Slavnostní galavečer v historickém berlínském železničním depu si nenechala ujít více než tisícovka pozvaných hostů. Pochutnávali si na hovězím špalíčku s bramborem, slaninovém pyré nebo na horkém čokoládovém dortíku s mango zmrzlinou a salátem.