Zdeně Studenkové bylo tehdy třiadvacet let - byla mladá, krásná a odvážná. Sérii snímků s lopuchovým listem a se silonovou punčochou nafotil její první manžel, fotograf Ivan Kostroň. Mimichodem Zdena byla v té době rovněž studentka fotografie. Manželství se bohužel po roce rozpadlo.

Ivan Kostroň souhlasil se zveřejněním v týdeníku Rexlex jen pod pomínkou, že bude souhlasit i jeho tehdejší modelka. Jenže, té se moc nechtělo: "Vždyť ty fotky jsou dvaatřicet let starý - koho to ještě dneska může zajímat!" Nakonec se nechala přesvědčit, dokonce snímky sama vybrala.

A jak sebe sama vidí temperamentní Studenková neboli Anděl s ďáblem v těle?

"V jednom z mých filmu o mé postavě jedna kolegyně říká: Kozy nemá, prdel nemá - tak co na ní ty chlapy vidí? A Přesně tak to je! Má svůdnost není v tělesných proporcích, spíš ve schopnosti s muži komunikovat," říká svérázná Studénková v rozhovoru pro Reflex.

Co říká na nahé scény ve filmech? "Pokud se tváříte, že se nic neděje, tak se to dá zvládnout - navíc když mě některý z kolegů chytí za prso, vnímám to stejně, jako kdyby se mě dotkl bratr. A navíc všechny ty nahé scény, které jsem točila, byly velice pěkné."

Více čtěte v časopise Reflex!

Zdena Studenková
Autor: Pro Rexlex Ivan Kostroň

 

Zdena Studenková - akt v punčoše
Autor: Ivan Kostroň