Třeba policistka nemůže přijít do práce v minisukni, která jí sotva zakrývá kalhotky. Zato v jiných profesích se téměř vyžaduje, aby dívky byly sexy.

Policistka
Autor: Zbyněk Schnapka

Policistka

„Délka sukně není nikde stanovena. Ale nemůžeme ji mít moc krátkou. Musí být tak dlouhá, aby to bylo důstojné,“ říká Pavla Soukupová (29) ze západočeské policejní správy v Plzni. Strážkyně zákona také nemůže přijít do práce s vyzývavě rozepnutou košilí do hlubokého výstřihu. Nadřízení tolerují maximálně jeden rozepnutý knoflíček.

Servírka
Autor: Zbyněk Schnapka

Servírka

Naproti tomu servírka z restaurace Český les ve Folmavě na Domažlicku Pavla Zedková (22) má hluboký dekolt téměř v popisu práce. „Servírka musí být příjemná, neustále s úsměvem na tváři a být sexy. To je blahodárný recept na dobré tržby,“ vysvětlil majitel restaurace Zdeněk Linda. „Když já i kolegyně jsme sexy, je to vidět i na našich platech,“ dodává Zedková.

Cvičitelka
Autor: Zbyněk Schnapka

Cvičitelka

„Když cvičitelka vypadá sexy, jde všem dobrým příkladem. Ženy chtějí mít vypracované tělo jako ona a chlapy se rádi podívají na sexy postavičku,“ vysvětil majitel Sportcentra Koloseum v Plzni, proč být sexy je při této práci výhodou. A co tomu říkají sexy slečny? Cvičitelka Sandra Studničková (22) přiznává, že není na škodu, když je na chlapech vidět, že se jim líbí. „Je do docela příjemné a někdy i dobrá zábava,“ směje se Sandra.

Prodavačka
Autor: Zbyněk Schnapka

Prodavačka

Stejné je to i u Veroniky Vrbové (22), která v nedalekém obchodě prodává a nabízí ochutnávky. „Řekněte mi, které žena se ráda hezky neoblékne. Určitě každá. A který muž se neohlédne za pěknou ženskou,“ směje se Vrbová.

Recepční a barmanka
Autor: Zbyněk Schnapka

Recepční a barmanka

Adriana Hranáčová (26) dělá recepční a také míchá u baru iontové nápoje. Drží se hesla být v práci sexy. „A nejen v práci. Žena musí být upravená, šarmantní, prostě být sexy pořád. Když taková je, tak se to ukáže i na obratu v práci. Určitě hezká holka vydělá na baru víc peněz než nějaká neupravená ošklivka,“ směje se Adriana.