Barevné šaty pocházejí totiž z letošního finále České Miss. Do většiny z nich jim musely pomoci kolegyně. Přípravu na slavnostní večer ale rozhodně nepodcenily.

Zkoušku bot, šatů a plavek měla v režii výkonná ředitelka České Miss Jitka Bělušová. Deset dívek, které se o svém úspěchu dozvěděly teprve začátkem tohoto týdne, bylo ještě vykulených z toho, co se kolem nich děje. Sjely se do Prahy s kufry plnými svých bot a šatů, které vlastně uplatní jen při jedné disciplíně – při barmanské show. Ostatním – plavkami a slavnostními šaty – je vybaví právě Česká Miss. Obojí pochází z letošního ročníku, a tak si některá z nich patrně vyzkouší i šaty vítězky Ivety Lutovské, která také bude sedět v porotě, například vedle známého vizážisty Libora Šuly.

Dívka léta 2009: Posledních deset finalistek! >>

Fotogalerie
4 fotografie

„Šaty dívkám vybírám podle citu, podle barevných typů a postavy, ale může se stát, že je nakonec ještě vyměníme,“ řekla Jitka Bělušová. A tak se taky po chvíli zkoušení stalo. Některé dívky neměly dost velká prsa, jiným neseděl střih. Stylista a choreograf Roman Jiráň chvíli pozoroval nejistou chůzi na vysokých podpatcích a pak dívkám radil: „Hlavní je neklopit hlavu, dívat se dopředu, stáhnout půlky a nehrát si na modelky na molu...“

A s čím »dívky léta« na finále do Prahy přijely? Některé, jako například Jana Zabadanovová (17) z Berouna, která studuje návrhářství a design, ještě nikdy v žádné soutěži nebyla. „Mám velkou trému, abych večer něco nezkazila,“ svěřila se černooká dívka, jejíž tatínek je Bulhar. Jiné ale byly už ostřílené jako Veronika Králová (24) z Terezína. Ta se dokonce kromě jiného před dvěma roky stala Miss sympatie v Dívce léta Blesku. „Mám jen strach, aby se tam nezjevil můj bejvalej, který mne dost pronásleduje. Fandit mi ale přijde maminka s mým kamarádem...“ řekla při zkoušce šatů.