Výsledek byl jednoznačný – nejméně se líbí příliš malá i příliš velká. Nejpřitažlivější jsou ženy, které nosí podprsenky velikosti C.

Ukázalo se, že muži mají nejraději zlatou střední cestu. Nejvíc hlasů (1421) získala prsa velikosti tři. Čtyřky a dvojky se probojovaly na druhé a třetí místo a okrajové pětky a jedničky obsadily poslední místa. Potvrdilo se tak oblíbené rčení českých mužů, že nejlepší jsou ta »akorát do ruky«. Ono to sice není přesné, protože každý muž má ruku jinak velkou, ale v podstatě asi ideální je konfekční velikost 2–3 nebo velikost košíčku B–C.

Co na to odborníci?

Podle různých vědeckých studií také mužům nejde ani tak o velikost, ale spíš o tvar a pevnost ňader. V tomto ohledu vítězí ňadra jablkovitá nad hruškovitými, plná kulatá nad plochými nebo povislými. A co je zajímavé, například novozélandští vědci z Wellingtonské univerzity také pátrali po tom, jakou pozornost ženskému poprsí vlastně muži věnují.

Pokud si ženy dělají iluze, že první, co na nich muže zaujme, je jejich obličej a krásné oči, pak jsou na omylu. Vědci zjistili, že při seznámení 47 % mužů jako první upře pohled na hrudník, pak si všimnou pasu a stehen a až nakonec je zajímá obličej. Nejméně pozornosti věnují rukám a dolní části nohou. Když vědci předložili vybranému vzorku mužů počítačově upravené obrázky žen, zjistili také, že prsům věnují nejdelší dobu prohlížení.

Jak hlasovali čtenáři?

Jedničky: 249 hlasů
Dvojky: 600 hlasů
Trojky: 1421 hlasů
Čtyřky: 629 hlasů
Pětky: 433 hlasů