Blesk proto zapátral na vánočních trzích na Náměstí Míru, Václaváku i Staromáku a vybral šest nejhezčích prodavaček.

Fotogalerie
6 fotografií

Náměstí Míru:

Michaela Votavová (19) pracuje jako záskok ve stánku s medovinou. „Jsem tu letos úplně poprvé, lidé jsou hrozně fajn. Kluci mi říkají včelka medová,“ svěřila Blesku Míša.

Na náměstí Míru prodává o kousek dál ještě jedna Míša, tentokrát Hanáková (23), která nabízí různé svíčky a dekorace. „Je to tu bezva, mám to už čtvrtým rokem jako přivýdělek, tohle samotné by mě asi neuživilo,“ vysvětlila Michaela.

Václavské náměstí:

Sladké trdelníky prodává na Václaváku Iva Erbenová (21). „Pracuji tu druhý rok a už se těším i na ten další, skvělá atmosféra,“ řekla Blesku Iva.

Staroměstské náměstí:

Vánoční brigádu si užívá i Martina Teislerová (19), která prodává trdelníky. „Lepší je to o víkendu, protože sem chodí víc Čechů, přes týden tu jsou hlavně turisti, nejvíc Japonci,“ podotkla Martina.

Voňavé klobásy a sýry prodává usměvavá Michaela Beránková (24). „Dělám tu ráda, ale lidé jsou zlí. Často nám nadávají, že to tu máme drahé a podobně, já se ale nenechám jen tak lehce rozladit,“ zasmála se Míša.

Ve stejném stánku jako Michaela pracuje i Lucia Beňová (27). I ji mrzí, že jim lidé nadávají, ale trápit se kvůli tomu nehodlá. „Je to přece jen práce,“ řekla Blesku.