Jako Kleopatra okouzlila celý svět. Za svůj život se stihla osmkrát vdát, natočit 50 filmů přemoct nespočet nemocí. Nejkrásnější a nejlépe placená herečka své doby vždy působila jako dáma, přesto byla sexsymbol. Nikdy ale nepůsobila lacině. Důkazem je i jediný akt, který se zachoval. Černobílá fotografie zamyšlené Liz si s sebou nese příběh stejně dramatický, jako byl její život.

Vzácná fotografie nahé herečky vznikla ve studiu světoznámého fotografa Roddyho McDowalla, který byl jejím dobrým přítelem už od dětství a otevřeně se hlásil k homosexualitě. Akt byl původně určený jako svatební dar producentovi Michaelu Toddovi, který se měl stát v roce 1957 jejím třetím mužem.

Zatímco Richard Buton byl o deset let déle největší láskou jejího života, Todd byl její největší vášní. Jejich společné štěstí netrvalo dlouho. O rok později producent zahynul při havárii letadla, které se ironií osudu jmenovalo „Šťastná Liz“.

Zdrcená Taylor dala fotografii asistentce Peggy a její syn ji roku 1980 prodal. Od té doby patří do soukromé sbírky realitního agenta  Jima Shaudisa, Který se ji po smrti legendy stříbrného plátna rozhodl odhalit veřejnosti.

Fotogalerie
8 fotografií