K první větší herecké příležitosti se pražská rodačka Křenková dostala vlastně náhodou. V tanečním souboru, kam docházela, se roznesla zpráva o konkurzu na Rafťáky. A tak zkusila štěstí. 

"Absolvovala jsem velký casting, kam přišly mraky holek. Předtím jsem o herectví ani neuvažovala. Původně jsem totiž tanečnice, asi od šesti let jsem závodně tancovala," prozradila Eliška pro web televize.cz.

Vyšlo to. A Eliška se ocitla v zajímavé herecké společnosti. "Připadala jsem si jako vystřelená na Mars. Tehdy byl zrovna boom po Snowboarďácích, všechny holky milovaly Vojtu Kotka nebo Jirku Mádla. Tak velká fanynka jsem sice nebyla, ale když je vám patnáct, stejně to na vás působí," přiznává. Zahrála si Vendulu, dceru zálesáka Bořka, která začne postupem času odkrývat své půvaby.

V seriálu Borgia odhodila stud i oblečení

Tehdy pro ní však bylo natáčení spíše prázdninovým zážitkem. Dnes však již bere herectví jako svou profesi. Vystudovala taneční konzervatoř a pak ji přijali na DAMU. Objevila se třeba ve filmech Muži v naději a Probudím se včera, ale také v seriálech - v Ulici, ve Vyprávěj a v zahraniční historické sérii Borgia.

Jde o méně známého bratříčka seriálu Borgiové, který proslavila televize HBO. V drobnějších rolích se zde však objevuje řada českých herců - vedle Křenkové třeba právě Jiří Mádl, Miroslav Táborský, nebo Tereza Voříšková. A Eliška Křenková zde neváhá a odhaluje své vnady! Přece jen už dávno není patnáctiletá "teenka" z Rafťáků, ale mladá a sebevědomá slečna.

Fotogalerie
5 fotografií