V Thajsku se jim říká Katoey, ve světě ladyboyové a v Česku je nejpřesnějším pojmenováním pro tyto transsexuály asi ženomuži. Na první pohled vypadají jako ženy a rozeznat je od nich je mnohdy těžké i při bližším seznámení. Říká se, že pokud v Thajsku narazíte na nějakou příliš krásnou dívku, nebude to dívka. A něco na tom nejspíš bude.

Jak poznat ladyboye

Ladyboyové se snaží být co nejženštější, což je mnohdy právě to, co je prozradí. Přesto se lze zaměřit na charakteristické mužské rysy, které Katoey často odhalí jejich transsexuální původ. Už hlas může napovědět, zda nejde o neoperovaného muže. Nemusí však, protože mluvení vysokým hlasem se lze naučit.

Někteří ladyboyové si nechávají operativně zvětšit poprsí a přetvořit penis na vaginu. Někteří si mužské pohlavní orgány ponechají, jako tomu je u shemaleů. Mnohé lze skalpelem chirurga změnit, ale například šířku ramen ne. A ladyboyové je mají širší než ženy. Stejně tak je dobré se zaměřit na ohryzek.

Někteří ladyboyové si ho nenechali zmenšit, jiní mají po tomto zákroku vidět jizvy. Katoey mají také menší boky a naopak větší nohy a ruce. Jsou taky mnohdy vyšší. Ženomuže můžete někdy poznat i podle toho, že se výrazněji a extravagantněji líčí. Kromě vizuálních faktorů je to často chování, co je prozradí.

Ladyboyové často oslovují své potenciální milostné partnery na ulici. Při balení se někdy projeví chování muže. Jdou prostě rovnou na věc. Při odmítnutí mohou být agresivní, a dokonce někoho napadnout. Ostatně jedním z nejslavnějších ladyboyů světa je thajská boxer(ka) Nong Toom.

Thajsko - země ladyboyů

Natočen byl o ní dokonce životopisný film Obdivuhodný boxer. V ringu se bije jako lev s muži. Ladyboyové se snaží v Thajsku prosadit Katoey jako třetí pohlaví, jak většina z nich sebe vnímá, ale zatím marně. Legálně jsou totiž stále muži. Když spáchají zločin, skončí v mužském vězení.

Proč se stalo zemí ladyboyů Thajsko? Ze všech asijských zemí je totiž nejvíce benevolentní. Tolerance vůči sexuálním menšinám tu má svou tradici. Navíc zde věřící vyznávají mírumilovný buddhismus. Co však některým místním vadí, je sexuální turismus.

Ročně zavítají do Thajska kvanta lidí právě kvůli placenému sexu, ať už s ladyboyi, nebo ženskými prostitutkami. A sex za peníze jde vždy ruku v ruce s kriminalitou a pohlavními chorobami. A ne všichni sexuální turisté se dostatečně chrání. Tak co, myslíte si, že rozeznáte Katoey od ženy? Udělejte si test a sami uvidíte, jak na tom jste.

SPUSTIT TEST ZDE

Fotogalerie
16 fotografií