Sotva populární zpěvačka loni dosáhla plnoletosti a na jejím řidičáku oschly zápisy o vykonané řidičské zkoušce, pořídila si své první auto. Okouzlil ji Volkswagen Tiguan. A jak se ukázalo, zvolila nejen krásné, ale hlavně bezpečné auto. Při hrůzostrašné nehodě u obce Vedryně na Třinecku vyvázla pouze s lehkými zraněními.

Turbodiesel je tichý a málo žere

Nejvyšší výkon 180 koní dává zážehový 2.0 TSI, který dodává tiguanu parádní svižnost. Turbodiesely jsou zase tiché a ekonomické. Vystačí si s necelými šesti litry naft y v kombinované spotřebě, přitom dokážou udělit autu až dvousetkilometrovou rychlost. Zmíněný nejsilnější zážehový motor si vezme necelých devět litrů benzinu a nejvyšší rychlost je velmi solidních 210 km/hod.

Bezpečnost na prvním místě

Ewa Farna poznala na vlastní kůži, že bezpečnost je u tohoto modelu na prvním místě. Použité materiály, kvalita zpracování, správně dimenzované deformační zóny a šestice airbagů ostatně tiguan zařadily, co se týče bezpečnosti, na špičku prestižního žebříčku Euro NCAP.

Fotogalerie
6 fotografií

Parádně velký kufr

Tiguan patří k menším SUV (sportovní užitkové vozidlo). Je dlouhý 4427 mm, široký 1809 mm a vysoký 1686 mm. Zavazadlový prostor o objemu 470 l lze sklopením zadních sedadel rozšířit na 1510 l.

Čtyřkolka, jak jinak!

Kdo chce mít plnokrevnějšího pomocníka do terénu, jistě zvolí volitelný pohon čtyř kol – 4motion. Ten optimálně rozděluje sílu motoru mezi přední a zadní nápravu i jednotlivá kola každé nápravy. Řídicí jednotka systému rozpozná i malé odchylky během zlomku vteřiny a vyrovná je.