Portugalská hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo (27) si ročně přijde na neskutečných 850 milionů korun. Cena jeho nového bouráku Lamborghini Aventador LP700-4 10 milionů korun tak pro něho samozřejmě nebyla žádnou překážkou.

Cristianův bourák jezdí s registrační značkou CR7, což jsou iniciály jeho jména a čísla na dresu. Mohlo by to ale být třeba i Czech republic. Sedm gólů našim fotbalistům sice nedal, ale i dva stačily k vyřazení Čechů ve čtvrtfi nále EURO.

Kára z vyztuženého plastu

Karoserie tohoto zázraku techniky neví, co je plech. Je vyrobena z karbonem vyztuženého plastu CFRP, celý skelet tak váží pouhých 229,5 kg. Může se pochlubit mimořádnou odolností. Bourák je vysoký pouhých 114 cm, a přestože je možnost zvýšit světlost, sedí i tak těsně nad vozovkou, což je v českých podmínkách poněkud problematické.

Připomíná stíhačku…

Aventador má klínovitý tvar a je inspirován leteckým průmyslem. Na boku auta je několik chladicích otvorů kotoučových brzd a motoru. Dveře se vyklápějí k nebi, jak jinak. Výrazný je zadní elektricky ovládaný spoiler. Estétům je určen příplatkový prosklený kryt motoru.

Sexy interiér s tlačítkem

Interiér je jedním slovem úchvatný. Hlavně provedení v černé kůži je hodně sexy. Pohledná je mohutná středová konzole. Displej přístrojového panelu zobrazuje údaje podle předvolby řidiče, tedy buď s dominantním tachometrem, nebo otáčkoměrem. Nepřehlédnutelné rudé tlačítko na středové konzoli startující motor je inspirováno stíhacími letouny.

Nad stádem koní…

Číslovka 700 v názvu stroje připomíná neskutečný výkon motoru v koních, čtyřka odkazuje na pohon všech kol. Srdcem Aventadoru je 6,5litrový vidlicový dvanáctiválec s 48 ventily. Bourák díky této technické nádheře sprintuje z 0-100 km/h za 2,9 s a jede maximální rychlostí 350 km/h! Co na tom, že si vezme na 100km 17 litrů benzinu.

Desítky milionů v garáži

Ronaldo je velkým fanouškem krásných aut a od roku 2006 si pořídil již 19 superbouráků. V jeho garáži tak nyní parkují například BMW M6 za 2 miliony korun, Bentley Continental GTC za 3,9 milionu korun, Aston Martin DB9 za 4 miliony korun, Ferrari 599 GTB Fiorano za 6,2 milionu korun, Ferrari 599 GTO za 7,7 milionu korun, Phantom Rolls-Royce za 8 milionů korun či Bugatti Veyron za neskutečnou cenu 34 milionů korun!

Fotogalerie
6 fotografií