Ferrari LaFerrari: Hybridní nástupce Enza má neuvěřitelných 963 koní

Ferrari na ženevském autosalonu představilo svoji novou vlajkovou loď, hybridní hypersport s výkonem téměř tisíc koní.

Dostalo jméno LaFerrari, kvůli tomu, že má být „Tím Ferrari“ současné doby a zajímavé je, že styling navrhoval přímo designérský tým maranellské automobilky bez jakékoli pomoci Pininfariny.

Ferrari LaFerrari
Autor: auto.cz
To nejdůležitější a nejzajímavější je však pohonné ústrojí. Skládá se z vidlicového dvanáctiválce o objemu 6262 cm3, který produkuje 800 koní  a elektromotoru s výkonem 163 koní . Točivý moment dosahuje hodnot 700 N.m, elektrických 270 N.m je k dispozici okamžitě. Všechny tyto hodnoty budou přenášeny přes dvouspojkovou převodovku na zadní kola. Více o Ferrari LaFerrari čtětě ZDE

 


>>>Zpravodajství z autosalonu Ženeva 2013<<<


Lamborghini Veneno: Superbýk umí jet až 355 km/h

Základem nového hypersportu, který je součástí oslav 50 let existence Lamborghini, je stávající model Aventador.

Lamborghini Veneno
Autor: auto.cz

Stejně jako u Aventadoru i zde najdeme klasický znak výstředních supersportů ze Sant´Agaty: dveře otevírané k nebi. Lamborghini vidí budoucnost v karbonu, a tak uhlíková vlákna nemohou chybět ani zde. Díky použití lehkých materiálů činí hmotnost Venena pouze 1.450 kilogramů. Automobil je tak dokonce o 125 kilogramů lehčí než výchozí Aventador. Oba automobily přitom používají takřka shodný karbonový monokok a hliníkové rámy vpředu a vzadu. Všechny vnější panely karoserie jsou u Venena vyrobeny z karbonem vyztužených plastů.

Fotogalerie
63 fotografií

Rolls-Royce Wraith: Nadupaný přízrak za sedm milionů

Rolls-Royce s tradičním jménem Wraith nežertuje. Nový dvoudveřový model je se svými 465 kW nejsilnější v historii automobilky.

Nový Wraith vychází z čtyřdveřového modelu Ghost, dvoudveřové luxusní GT má však o něco menší rozměry. Na délku měří 5.269 milimetrů, což je o 130 milimetrů méně než v případě čtyřdveřového Ghostu, zkrátil se také rozvor a to o 18 centimetrů.  Vůz poháněný urozeným dvanáctiválcem není žádná lehká váha, nicméně na rozměry a výbavu vozu je pohotovostní hmotnost 2.360 kilogramů ještě relativně v normě. Podrobně o novém Rolls-Royce ZDE>>