Kromě toho, že se jednalo o poslední prezentaci Applu na Macworldu, poprvé chyběl ze zdravotních důvodů šéf společnosti Apple Steve Jobs, kterého zastoupil víceprezident firmy Phil Schiller.

Spekulace, že Apple představí nový Mac Mini, nové verze iPhonu nebo iMaců, se nepotvrdily. Letošní prezentace ničím nepřekvapila a nesla se především v duchu inovace. Jedinou hardwarovou novinkou se stal nový 17" notebook, nové verze se dočkal softwarové balíčky iLife ‘09 a kancelářský iWork.

Kromě toho byly představeny i změny v internetovém obchodě iTunes. Jednotná cena $0,99 za písníčku se nově mění na tři různé ceny $0,69, $0,99 a $1,29. Záleží přitom na vydavatelstvích. Zásadnější změnou však je, že všechny písničky a alba prodávané přes iTunes jsou nyní bez DRM ochranu a u již zakoupených skladeb je možné je této ochrany zbavit. Majitelé iPhonu mohou také nyní nakupovat hudbu nejen přes Wi-Fi, ale i přes 3G a EDGE.

MacBook Pro 17"

Nový MacBook Pro je nejlehčím a nejtenčím 17" notebookem na trhu a zároveň se může pochlubit i největší výdrží. Jeho tělo je stejně jako u ostatních nových MacBook Pro, které byly představeny loni v říjnu, vyrobené z jednoho kusu hliníku. Tělo notebooku je vysoké pouhých 2,5 cm a hmotnost se podařilo srazit pod tři kilogramy. Klávesnice je podsvícena a notebook je vybaven rovněž multidotykovým touchpadem.

Obrovský 17" displej nabídne LED podsvícení a velice jemné rozlišení 1920 x 1200 obrazových bodů. V základu je dodáván lesklý displej. Za příplatek 50 dolarů si však můžete zvolit displej s antireflexní vrstvou.

Srdcem notebooku je procesor Intel Core 2 Duo s frekvencí 2,93 GHz. Notebook může být osazený až 8 GB operační paměti. Notebook je vybavený hned dvěmi grafickými kartami mezi kterými můžete jednoduše přepínat - integrované nVidia 9400M nebo samostatné PCI Express GeForce 9600M GT.

V základní verzi je MocBook vybavený 320 GB pevným diskem. Jako volitelná výbava je však tak 256 GB SSD disk, který je méně energeticky náročný a odolnější. Z rozhraní nabízí notebook tři USB porty, FireWire 800, slot ExpressCard , mini DsiplayPort, ethernet, Wi-Fi, audiokonektory a magnetický konektor pro připojení napájení.

Kromě hmotnosti a tloušťky zaujme novinka i svou rekordní výdrží. Applu se podařilo dosáhnou při zapnutí integrované grafické karty a bezdrátového připojení výdrže osm hodin, což je skutečně úctyhodné. Daní za takovou výdrž je však skutečnost, že je baterie zabudovaná přímo do těla notebooku a uživatel si jí tak nemůže sám vyměnit. Vyměnit baterii bude možné pouze v autorizovaném servisu. Podle informací Applu by to mělo stát 175 dolarů (cca 3400 Kč).

Nový MacBook Pro 17" bude v základní verzi stát 2 799 dolarů.