Americká firma Rossion Automotive získala v roce 2007 práva na stavbu svého vlastního auta na základech modelu Noble M400, který již britský výrobce supersportů Noble nevyrábí. Na konci roku 2009, byl představen výsledek skoro tříleté práce, o kterém se tvůrci nebojí prohlašovat, že je to rovnocenný rival Ferrari.

Uprostřed uložený šestiválec 3,5 l je dopovaný dvěma turby a dává výkon 450 koní. Stovku lehký tak Rossion Q1 zdolá za něco málo přes 3 sekundy a 160 km/h jede už za 7,7 sekundy. Podle výrobce také auto překročí 300 km/h. Američané ještě rádi udávají čas na 400 m (11,3 sekundy) s cílovou rychlostí 198 km/h. Nás by ale zajímal především čas na Nordschleife...

Rossion Q1 používá šestistupňovou manuální převodovku Getrag, která přenáší sílu na zadní kola. Těm s trakcí pomáhá samosvorný diferenciál Quaife. Oproti Noble M400 se liší americký supersport především interiérem a jinak řešenou aerodynamikou. Američané by přeci jen rádi viděli tohle auto na silnicích a ne jen na okruzích, kde se právě Noble M400 cítil jako doma.

Zatím nic nevíme o ceně, ale jisté je, že Rossion Q1 bude možné koupit i v Evropě. Očekává se, že cenová politika výrobce bude velmi vstřícná, neboť nemusel utrácet za vývoj vlastního auta.