A pouze na koukání rozhodně není. Dokáže totiž zaujmout nejen vzhledem, ale i svým výkonem a v rychlostním závodu by porazil třeba i porsche nebo ferrari.

Anglické automobily Morgan se už sto let vyrábí pomocí holých rukou a ve skromné dílně. A díky přesné a pečlivé výrobě mají výbornou kvalitu. Ani použité materiály na výrobu vozidla se za desítky let nezměnily.

Morgany jsou složené především ze dřeva a hliníku. Vypadá to sice neobvykle, ale má to jednu obrovskou výhodu. Automobily jsou pak lehké, a tím pádem i rychlejší.

Netradičně v černé

Aero Super Sport je zatím posledním modelem anglické automobilky, který se začal vyrábět jako symbol stého výročí vzniku firmy. A díky tomu si na něm automobilka dala extra záležet.

Vzhled automobilu sice vychází z předchozích modelů Aera, zaujmout ale dokáže zase o něco víc. Dobrá se ukázala například volba černé matné barvy. Aero Super Sport v ní vypadá lépe než jeho starší stříbrní sourozenci.

Co se interiéru týče, i tam si dali tvůrci záležet. Palubní deska je z kvalitního leštěného dřeva a potahy sedadel, volantu a pák z ručně vyšité kůže.

Špičkový i pod kapotou

Milovníci výkonu si u vozidla Morgan Aero Super Sport také přijdou na své. Automobil je poháněn osmiválcovým hliníkovým motorem BMW o obsahu 4,8 litrů a výkonu 367 koní (274 kW).

S ním Aero Super Sport dokáže uhánět rychlostí až 270 kilometrů za hodinu a z nuly na stovku se dostane za 4,5 sekundy. Luxusní anglický vůz byl představen už loni. Prodávat se však začíná teprve v těchto dnech. Jeho cena je 3,6 milionu korun bez daně.

Fotogalerie
4 fotografie

Morgan Aero Super Sport
Motor: 4.8l BMW V8
Výkon: 367 koní (274 kW)
Maximální rychlost: 270 km/h
Zrychlení 0-100 km/h: 4,5 s
Převodovka: 6 stupňů
Cena bez DPH: 3,6 milionu korun