Pokud jste také někdo, kdo je zodpovědný za smrt každé květiny, kterou vám přidělili do opatrovnictví, zbystřete. Nový automatizovaný systém zařídí, abyste už žádnou kytku nezabili. Click & Grow se o ni postará díky senzorům, procesoru a speciálnímu softwaru.

Rostliny v automatickém květináči nerostou v hlíně. Místo toho mají kořeny ve vlhkém vzduchu. Všechno, co musíte udělat, je umístit květináč na parapet naplnit vodou nádržku, vybrat správný program a pak už jen sledovat, jak se kytce krásně daří. Kritický moment nastává, když dojde voda, ale tenhle květináč se o doplnění sám přihlásí.

O všechno se postarají senzory

Balení bude obsahovat i kazetou s hnojivem a informace o typu semena. Přes USB kabel si sám stáhne informace o tom, jak se o vaši novou okrasu obýváku co nejlépe starat. Pomocí senzorů pak udržuje ideální prostředí, a rostlině dává tu nejlepší péči, kterou byste ji vy, ruku na srdce, nikdy nedali.

Podle výrobců dokáže Clic & Grow systém vypěstovat každou pokojovou květinu – kaktus, růži, nebo jiné exotické rostliny, které je často obtížné udržet při životě, protože vyžadují příliš mnoho pozornosti.

Cena bude příznivá

Cena bude začínat na 17 eurech a kazety se semeny se budou prodávat za 2,5 až 4 eura. Než tenhle pokrok dojde i do kamenných obchodů České republiky, budeme si ho moc koupit i na internetu.

Pokud chcete více informací, najdete je na webu výrobce.