Americká značka Chevrolet tak slaví sto let od svého vzniku. K tomuto jubileu automobilka připravila speciální edici svého nejproslulejšího sporťáku Corvette.

Nádherný vůz je vyroben v limitované sérii, první kus bude vydražen v polovině dubna. Do prodeje půjdou vozy až v létě. Kolik bude stát se zatím neví, ale jistě to nebude žádná láce. Všechny expepláře budou mít černou metalízu, tu a tam ošperkovanou rudým doplňkem.

Začalo to kolem

Louis Chevrolet (1878 - 1941) dal vozům Chevrolet jméno a ducha. Přes peníze tam ale byl obchodník jménem William C. Durant.

Louis začínal jako mechanik jízdních kol, ale od roku 1900 se uchytil v New Yorku ve firmách Fiat a Buick, kde pracoval do roku 1909 a naučil se vše o automobilech a jejich konstrukci.byl úspěšným závodníkem.

Osudová hádka

V roce 1911 se vydal Louis Chevrolet vlastní cestou, založil firmu Chevrolet a parťákem mu byl právě obchodník Durant. Chvíli jim to klapalo, ale již za čtyři roky od vzniku firmy se nepohodli. Chevrolet prodal Durantovi svů podíl ve firmě a ten záhy sloučil Chevrolet s General Motors, které vlastnil.

Louis založil firmu Cornelian, která se soustředila na menší vozy. Vůbec se mu však nedařilo a nejen v obchodě, ale ani na dráze. V přestižním závodě Indy 500 skončil Louis Chevrilet, který byl zvyklý vyhrávat, ze čtyř pokusů nejlépe sedmý. A tak firma Cornelian zkrachovala.