Firma již dříve oznámila, že hodlá ještě v letošním roce zahájit prodej svých automobilů na evropském trhu. Crash testy provádí nezávislá organizace EuroNCAP a Qorosu 3 udělila nejvyšší hodnocení. To představuje výrazný pokrok ve srovnání s předchozími testy čínských automobilů.

Při vývoji vozu Qoros 3 Sedan se automobilka inspirovala německým designem. Hlavním designérem značky je podle agentury DPA Němec Gert Volker Hildebrand, který stál například i za novou podobou vozů Mini po jejich vzkříšení pod křídly BMW. Automobilka spolupracuje se světovými dodavateli jako je Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft nebo Iconmobile.

Společnost Qoros chce letos zahájit prodej automobilů ve východní Evropě. Nejpozději do roku 2015 by měly její vozy vstoupit také na německý automobilový trh, který je největší v Evropě.

Šéf německého svazu automobilového průmyslu VDA Matthias Wissmann nedávno varoval před podceňováním konkurence ze strany čínských automobilek. "Zatím se čínské značky soustředí na silně rostoucí domácí trh. Počítáme ale s tím, že během několika let zvýší export, a to nejen do rozvíjejících se zemí," prohlásil.