Web pro zámožné Robb Report sestavil žebříček těch nejzajímavějších dárků pro milionáře. My normální smrtelníci z něj sice nic pod stromečkem nenalezneme, ale můžeme se alespoň pokochat.

Luxusní sídlo ve stromech

Cena: 1,24 miliardy Kč

Sídlo ve stromech za 1,24 miliardy Kč
Autor: The Master Wishmakers

Jeho výstavba stojí 1,24 miliardy Kč, rozléhat se bude na 20 tisících metrech čtverečních, má vlastní heliport, bazén, umělou řeku, výtah poháněný vodou a k tomu vlastní hřiště. Takové je luxusní sídlo ve stromech od The Master Wishmakers, které vám nabídne přepychové pohodlí i blízkou přírodu.  Pokud si ho pořídíte, budete se cítit jako kombinace Tarzana a Donalda Trumpa.

Futuristický stadion na dvoře

Cena: 600 milionů Kč

Futuristický stadion za 600 milionů Kč
Autor: Populous

Rádi sledujete sporty? Není nic pohodlnějšího než si nechat postavit přepychový multifunkční stadion pro různé sporty na dvoře svého luxusního sídla. Přesně takový nabízí tvůrci stadionu známého baseballového týmu New York Yankees Populous. Můžete na něj pozvat až sto svých kamarádů, přesně tolik má sedadel. A pokud si ho za 600 milionů můžete dovolit, jistě pro vás nebude problém zaplatit i exhibici mezi Spartou a Slávií.

Soukromý tryskáč Sky Yacht One

Cena: 1,66 miliardy Kč

Soukromý tryskáč za 1,66 miliardy Kč
Autor: Sotto Studios

Ať už máte leteckou licenci jako John Travolta nebo si platíte piloty, luxusní soukromý tryskáč Sky Yacht One vám dopřeje to největší pohodlí v absolutním přepychu. Vlastní ložnice, polstrované sedačky, nejmodernější televize. Tenhle letoun bude na nebi zářit jako diamant. Za sestrojením tryskáče stojí společnost Embraer, za jeho osobitým interiérem stojí zkušený designér Eddie Sotto.

Supervůz Galpin Ford GTR1

Cena: 20 milionů Kč

Galpin Ford GTR1 za 20 milionů Kč
Autor: Galpin Ford

Za pouhých 20 míčů můžete těchto supervozů rozdat na Vánoce hned několik. Jenže Galpin Ford GTR1 s výrobním číslem 1 je jenom jeden. A to může být pro vašeho zbohatlického kamaráda cenný kousek do sbírky v garáži. Vůz kombinuje prvky závodních aut Ford GT a Ford GT40, které se staly na tratích hotovými legendami.

Nábytek z kolekce Hervé Van der Straetena

Cena: 9,2 milionu Kč

Nábytek za 9,2 milionu Kč
Autor: Galerie Hervé Van der Straetena

Pokud si potrpíte na designérsky netradiční, osobitý a snobský nábytek, nebo na něj spíše chcete balit ženy, mrkněte se na kolekci Hervé Van der Straetena. Tento francouzský designér má svá díla vybroušena do detailu. V některých případech doslova. V kolekci naleznete stůl, lampu, skříň, u kterých jejich účel nemusí být normálním chlapům na první pohled zřejmý. A také sochu, ta je jasná.

Megajachta s bazénem

Cena: 1,84 miliardy Kč

Megajachta za 1,84 miliardy Kč
Autor: Bannenberg & Rowell Design

Luxusní jachta je nezbytností každého správného milionáře, který dbá nejenom na to, aby mohl plout po oceánech, ale také na svůj prostopášný styl. Megajachta od Bannenberg & Rowell Design má bazén se skleněným dnem, abyste viděli na ryby v oceánu, vířivku, garáž pro vodní skútry a palubu o velikosti 2300 metrů čtverečních. Tohle už je skoro více vodní klub než jachta.

Supersejf

Cena: 50 milionů Kč

Supersejt za 50 milionů Kč
Autor: Brown Safe Manufacturing

Kam všechny ty šperky, umění a stohy bankovek uložit, je jasné. Jenže když už máte takový balík, musí to být opravdu pořádný sejf, kam se jen tak nikdo nedostane. Supersejf od Brown Safe Manufacturing má tolik bezpečnostních opatření, že by se do něj nedostali ani Dannyho parťáci. A navíc se v něm můžete zavřít sami, koukat na televizi, rozvalovat se na gauči a popíjet víno, které je starší než vy.

Miniponorka

Cena: 640 milionů Kč

Miniponorka za 640 milionů Kč
Autor: Triton Submarines'

Dostat se na finanční dno vám nehrozí, tak proč byste se nepodívali na dno oceánu? Do této miniponorky od Triton Submarines se vejdou až tři lidé a ponořit se s ní můžete až do hloubky téměř 11 kilometrů. Přesně tak je hluboký Mariánský příkop, nejnižší místo na celé Zemi. Cítit se pak budete stejně dobře Jako James Cameron, který se tam také podíval. Akorát nezapomeňte, že tam je zima, tma a mokro.

Hodinky De Bethune

Cena: 22 milionů

Hodinky za 22 milionů Kč
Autor: De Bethune

Sice nemají vodotrysk, ale na poli hodinek jsou špičkou. Kromě toho, že ukazují čas, měsíc, lunární fázi a bůhví co ještě, jsou vyrobeny z prakticky nezničitelného materiálu. A hlavně, na světě existuje jen jeden kus. Hodinky De Bethune jsou navíc prodávány i v, jak jinak, luxusním cestovním balení.

Duo japonských mečů

Cena: 26 milionů Kč

Japonské meče za 26 milionů Kč
Autor: Salter Fine Cultery

Dvojice japonských mečů s ručně kované oceli jsou dílem japonského mistra Šigemitsu Ita. Dodávány jsou v truhle, na níž je malba znázorňující bitvu o Dan-no-Ura, která se odehrála v roce 1185. Ne, že by na tom záleželo, jsou prostě cool a můžete s nimi rozpůlit milence vaší vydržované lásky. Ale pozor, raději nedělat. Za zkorumpované české soudnictví se nevyplatí spoléhat.