Křetínský je nejvíce vidět jako prezident fotbalové Sparty, ale obchod snů, který nedávno uzavřel, ho vynesl i do sféry obchodování s energetikou.

Nejmladší český miliardář si svůj majetek vydobyl vlastním talentem. Narodil se v Brně, kde vystudo-val i právnickou fakultu. Jako začínající právník nastoupil do finanční skupiny J&T, a už za čtyři roky se stal jejím partnerem.

V roce 2004 skupina zakoupila Spartu a od té doby jí šéfuje i Křetínský. Prý už od dětství Spartě zarputile fandil, i když je rodilý Brňák. U fanoušků si přesto moc obliby nezískal, loni spadla Sparta do 156 milionového dluhu...

 


Luxusu si Křetínský užívá, protože na to prostě má. Zrekonstruoval vilu na pražském Smíchově, kde dříve bydlel i Vasil Bilak. Jezdí v maserati, za které utratil tři miliony korun. „Měl jsem pro-blém, jestli maserati není opravdu zbytečná věc. Ale člověk nemůže dělat jenom rozumné věci, je to prostě radost,“ přiznal v jednom z rozhovorů.

Peníze ale utrácí i za umění, zejména za díla čes-kých výtvarníků. Jako správný úspěšný manažer je vždy perfektně oblečen do obleků světových značek a také samozřejmě hraje golf. Je svobodný, ale už 15 let žije s přítelkyní Klárou, se kterou se seznámil při studiích.