Jeden z mých dobrých kamarádů, známý herec a chronický lovec žen, dokáže o podprsence dlouze a zaníceně básnit. Podle něj je tohle prádlo krásným fetišem, předmětem dobývání. A moment, kdy mu ona dovolí rozepnout háčky, považuje za úchvatný. Protože, jak říká, náhle ví, že kořist dostal, byla lapena. Je jeho, i když ke spojení zatím nedošlo...

Podobné pocity možná měl i americký miliardář, nenapravitelný sukničkář a mimořádně nadaný šílenec Howard Huges. Letecký konstruktér, vynikající pilot, filmový producent plus režisér v jedné osobě, jenž ve válečném roce 1943 vymyslel balkónovou, tzv. push-up podprsenku, aby hollywoodské hvězdě Jane Russel vylepšil dekolt ve svém snímku Psanec.

Neuvěřitelný příběh psychicky nemocného Hugese, jenž přiblížil i oscarový film režiséra Scorseseho Letec, zasluhuje vlastní vyprávění. Nicméně Hugesova push-upka si musela na masový úspěch počkat až do přelomu osmdesátých, devadesátých let, kdy zn. Wonderbra oslnila touto podprsenkou svět. Jistě i zásluhou tenkrát začínající Evy Herzigové, jež byla jejím reklamním symbolem.

Jeden z nejmocnějších mužů světa, Huges, zemřel v dobrovolné izolaci. Vychrtlý, bezzubý, zubožený. Hlavu mu znetvořoval nádor, končetiny byly jak cedník propíchané injekcemi. Zřejmě proti bolesti... Ale jeho push-upka se drží na výsluní dodnes. Stabilně figuruje v první pětce nejoblíbenějšího oblečení a podle amerických statistik ji ženy označují za nejlepší módní počin všech dob!

Mimochodem, i valná většina mužů považuje podprsenku za nejrafinovanější část dámského šatníku. Alespoň podle průzkumů veřejného mínění, které rovněž praví, že tento kousek prádla patří (hned vedle technických hračiček) mezi oblíbený sortiment pánských nákupů. A prodavačky negližé dokonce tvrdí, že chlap při nákupu podprsenky téměř nechybuje. Volí správné číslo, luxusnější zboží. Prý má vnady partnerky víc v oku než ona samotná a nejčastěji vybírá (stejně jako žena) typ push-up.

345143:gallery:true:true

 

Eva Herzigová. Tvář firmy Wonderbra, která push-upkou dostala svět. Eva molitanovou výplň v dolním dílu košíčku nepotřebuje, ale i tento sexy model má v živůtku podpůrné kostice.


 

345144:gallery:true:true

 

Petra Němcová. Další česká, nádherně vyvinutá topmodelka, která měla ze svých ženských tvarů nepochopitelné, letitým trendem ploché a vyhublé Twiggy vyprovokované mindráky.


 

 

345145:gallery:true:true

Vlaďka Erbová. Exoticky působící kráska, playmate se silikony číslo pět. Umělá prsa tzv. balkónovou výztuž nepotřebují, ňadra od přírody si ji ale žádají.

 


 

345146:gallery:true:true

Simona Krainová. I ona, stejně jako Herzigová či Němcová, má své, plastikami nevylepšené vnady. Něžná bílá je vedle černé nejžádanější barvou prádla a krajka na smyslnosti přidává.

 


 

345147:gallery:true:true

Kateřina Průšová. I tady jsou ňadra umělá, ale to nic neubírá na faktu, že se jedná o skvělý styling hodný femme fatale. Set pro budoár i bombastická spodní slupka civilního outfitu.