Vybírat české holce podprsenku je přece radost. Průzkumy trhu totiž tvrdí, že Češky mají větší objem prsou, než je celosvětový průměr! Zatímco v zahraničí je nejfrekventovanější velikost 75 B, u nás se nejvíce žádá 80 C.

Fotogalerie
2 fotografie


Krásná plná ňadra jsou jistě požehnáním, ale to neznamená, že je jejich majitelka umí správně vystavit. Ženy totiž ve výběru prádla často chybují. Podle odborných studií dokonce osmdesát procent z nich. Buďte jim tedy pánové láskyplným rádcem, anebo dávejte prádélko jako prezent místo nudně obligátního parfému. To je ještě lepší alternativa, za níž jistě budete odměněni...

Každopádně byste měli vědět, že barvy bílá, černá, champagne jsou základ. Zkrátka klasika. Stejně jako hladké bezešvé modely, jež se kupodivu vám mužům prý líbí víc, než ty krajkové. Možná proto, že krajka či výšivka při laskání drhnou, na rozdíl od hedvábně lesklé, dlani příjemné tkaniny…

A také pamatujte, že...:
Pro menší prsa (vel. A, B) je ideální push-up podprsenka se spodními vyndavacími vycpávkami, která vykouzlí plný dekolt.
Pro střední ňadra (vel. C, to znamená číslo 3) se hodí typy s jemně podpůrnou kosticí dávající prsům hezkou linii.
Bujné vnady žádající si košíčky D až G (od čtyřek výše) jsou náročné na dobře padnoucí střih. Obecně platí, že jim svědčí elastický pevný materiál, uzavřenější tvar a širší ramínka. A spíš než kostice širší lem pod košíčky. Sportovní nátělníkový typ.
• Pokud ňadra z prádla přetékají, dělají nad výkrojem val a pod svrškem mají zdeformovanou linii, znamená to malý košíček.
• Naopak, když se tenká podprsenka krabatí, je košíček velký.
• Jestliže ramínka padají, potřebují zkrátit. V horším případě se jedná o nevhodný střih.
• Pokud se zadní díl podprsenky sune nahoru, je záhodno prodloužit ramínka.