Žena následkem léčby přicházela rapidně o vlasy. Vypadávání se po aplikaci botoxu nejen zastavilo, ale navíc se obnovil růst vlasů, takže kštice dotyčné zase zhoustla.

Botox se používá běžně k paralýze drobných svalů v obličeji, jejichž kontrakce způsobují vrásky. Botox je tak schopen dočasně sval umrtvit, uvolnit a vrásky vyhladit. Někdy se používá látka také k paralýze svalových skupin, které působí migrény.

Ourian byl ze zajímavého vedlejšího efektu na své matce nadšený a začal ho sám testovat na dobrovolnících. Po třech letech pokusů teď tvrdí, že ve spojení s vitaminy lze botoxem skutečně léčit plešatost.

„U mých pacientů tyto injekce vitaminů a botoxu byly velmi bezpečné a při léčbě plešatosti účinnější než cokoli jiného, co jsem předtím viděl,“ tvrdí doktor Ourian.

Jeho soukromé lékařské výzkumy ale teď musí potvrdit také nezávislá vědecká studie. Pokud dojde ke stejnému závěru, miliony mužů a žen po celém světě se budou moci opět těšit husté hřívě.

„Byl jsem velmi mile překvapený výsledkem. Takže jsem se rozhodl sdílet své objevy s několika mými pravidelnými pacienty. Protože je ztráta vlasů vážnou příčinou sníženého sebevědomí u mnoha lidí, mužů i žen, neměl jsem o nedostatek dobrovolníků nouzi,“ tvrdí Ourian.

Podle jeho teorie botox v pokožce hlavy způsobuje uvolnění cév a lepší přísun živin k vlasovým cibulkám, které tak produkují zdravé vlasy a nezanikají.

Jsou ovšem muži, kterým ´holá hlava´ nevadí a ještě si z ní udělají přednost. Vypadávání vlasů totiž podle vědců souvisí s vekou produkcí mužského hormonu testosteronu. Důkazem může být třeba hollywoodský chlapák Bruce Willis.