Trocha voayerismu, trocha fetiše a hlavně senzace. Přesně taková je výstava v belgickém muzeu spodního prádla. Zajímá vás, jaké kousky na své tělo oblékají, či oblékaly slavné osobnosti? Originální nápad dostal belgický výtvarník Jan Bucquoy. Začal sbírat pikantní kousky z prádelníků celebrit a v Bruselu si založil muzemu Musée du slip.

Fotogalerie
8 fotografií


„Všechno to zašlo tím, když mi kdysi někdo řekl: 'Když máš z někoho strach, představ si ho ve spodním prádle'. A ono to vážně funguje,“ popsal první impuls k založení muzea spodního prádla Bucquoy. V bruselském muzeu jsou vystaveny kousky, které patří zpěvákům, pornohvězdám či politikům.

369009:gallery:true:true

Expozice prozradila tajemství nejednoho prádelníku. Michael Jackson nosil například trenýrky s obrázkem Mickey Mouse, Lady Diana měla ráda světle růžová tanga. Železnou lady Thatcherovou usvědčily průsvitné černé kalhotky s drobnými kytičkami a Adolfu Hitlerovi narazil muzejník na hlavu jako klobouček kousek ve světlé barvě, který rozhodně nevypadá jako pánské spodky!

Návštěvníci si mohou 'obrazy' s prádlem v muzeu zakoupit. Jejich cena se pohybuje mezi 400 až 850 eury. „Moc nevím, kam bych si to ve svém domě pověsila,“ svěřila se na výstavě jedna z návštěvnic.

Bucquoy se přiznal, že hodlá v rozšiřování své sbírky pokračovat. Rád by získal papežské spodky a také prádélko francouzské první dámy Carly Sarkozy-Bruni.