K titulu patří 5000 rijálů (24.000 korun), šperky a také cesta do Malajsie.

Soutěž se konala od května v Safvě na východě saúdskoarabského království a přihlásilo se do ní přes 200 žen ve věku mezi 15 a 25 lety. Byl to teprve druhý ročník a ve srovnání s loňskem se vyznačoval vysokou účastí. Loni soutěžilo jenom 75 Saúdských Arabek.

Uchazečky musely prokázat oddanost k islámským hodnotám, a nepromenovaly se tady v plavkách ani večerních róbách. Mnoho akcí se ale konalo v čistě ženském prostředí, v němž účastnice mohly závoje i abáje odložit. Jedna ze zkoušek testovala vztah mladých žen k matce. Každá z nich proto strávila pod dohledem porotkyň s matkou den na venkově.

Saúdskoarabský tisk nevysvětlil, čím se vítězka lišila od ostatních. Napsal pouze, že kromě finanční odměny Aja získala perlový náhrdelník, diamantový šperk a hodinky a taky poukázku na výlet do Malajsie.

V konzervativním arabském světě se moc soutěží krásy nekoná. Mezi nejodvážnější patří ta, která se pořádá v liberálním Libanonu. Soutěžící se tam objevují v televizi v jednodílných plavkách i oslnivých večerních toaletách a odpovídají na otázky, které mají prověřit jejich všeobecné znalosti i sebedůvěru.
V konzervativní Saúdské Arábii by nic takového nepřipadalo v úvahu. Tamní soutěže krásy se týkají jedině koz, ovcí, velbloudů a dalších zvířat a jejich smyslem je podpořit chov.