To ženy koukají také, ale potřebují k tomu jen šest různých obětí a jen dvacet minut každý den, v období mezi 18. a 50. rokem je to stojí šest měsíců života.

U mužů to za rok dělá 259 hodin, tedy jedenáct dní, a ve věku mezi osmnáctým a padesátým rokem života pak 11 měsíců a 11 dní.

„Muži jsou dobře známí tím, že koukají na ženy, ale je velmi zajímavé přesně spočítat, jak dlouho stráví okukováním dívek. Rok života je dlouhá doba na to, že ji stráví s očima přilepenýma na opačném pohlaví. Nicméně muži musejí s touto činností přestat, pokud chtějí zaujmout ženu, protože ta stráví jen polovinu času okukováním chlapů,“ tvrdí Mark Ireland, mluvčí společnosti Kodak Lens Vision Centres, která studii nechala vypracovat.

Nejčastěji pak muži okukují v supermarketech, následně v hospodách a nočních barech. To ženy nejčastěji pustí své oči na špacír v barech a restauracích. Nejméně obě pohlaví pokukují po okolí v práci.

Ačkoli ženy na svůj vzhled více dbají a chtějí se více líbit, radost z toho, že je opačné pohlaví okukuje, mají více muži. U nich je nadšeno pohledy žen 19 procent, zatímco mezi ženami nadšeně vítá čumily jen devět procent, zatímco 16 procent to považuje za nepříjemné a 20 procent za trapné.

Nejvíce žen – 40 procent – kouká muži především do očí, pak teprve na zbytek postavy. To stejný počet mužů jde pohledem rovnou na tvar postavy.