1. Nižší výskyt srdečních nemocí
Nezapomínejte však, že se bavíme o pivu jako o léku, následující pravidla tedy platí pro rozumnou konzumaci, t.j. dvě malá piva denně pro muže a jedno pro ženy. V tomto množství dokáže zlatavý mok snížit riziko ischemické choroby srdeční u většiny lidí o 30 až 60 procent, dokonce i u těch, kteří trpí těžší formou cukrovky, vysokým tlakem, anebo už v minulosti překonali srdeční infarkt.

2. Napomáhá struktuře kostí
Pivo obsahuje křemík, minerál, který pomáhá budovat kostní hmotu. V jisté studii se prokázalo, že potravinářský křemík zlepšoval hustotu kostní hmoty jak u mužů, taku žen, hlavně v předmenstruálním stádiu.

3. Zabraňuje poškozování buněk, které může vést k rakovině
Chmel a slad použité při výrobě jsou bohatým zdrojem zdraví chránících antioxidantů. Pivo také obsahuje polyfenoly, antioxidanty, které najdete také ve víně, ovoci, zelenině, a také v zeleném či černém čaji. Ležáky obyčejně obsahují víc uvedených látek jako obyčejná světlá či nealko piva.

4. Chrání před cévními mozkovými příhodami

Důsledkem mnoha mozkových příhod mohou být Alzheimerova choroba a demence. Je dokázáno, že umírněná konzumace piva je spojená s bystřejším uvažováním a zlepšením paměti.

5. Snižuje kyselost v žaludku
Mnoho lidí trpí z nejrůznějších důvodu překyselením žaludku. Podle lékařů mohou někteří užívající pravidelně léky snižující kyselost v žaludku nahradit léčbu právě konzumací jednoho nebo dvou piv denně.

6. V jedné dávce obsahuje pivo dvakrát víc antioxidantů než bílé víno, avšak ale o polovinu méně než červené. Avšak, antioxidanty v červeném víně představují velké molekuly, a ty tělo vstřebává o mnoho hůře než malé molekuly, které jsou obsaženy v pivě.

7. Pivo neobsahuje tuky či cholesterol a má nízký obsah monosacharidů. Kalorie v pivě pochází hlavně z jeho alkoholové složky