1. místo 848 hlasů
NUDE_O6, Karel Vojkovský (27 let)

„Lidé, kteří jsou na této fotografii zachyceni, nikdy předtím nefotili se žádným jiným fotografem a už vůbec nejsou profesionálními modely. Jsou to lidé, jež dohromady svedl osud, předem se ani neznali. Asistent dovedl modelku a moje přítelkyně dovedla modela. Oni sami do toho vložili maximum, cit a srdce.
Ta fotografie vznikla spontánně přímo během focení. Pamatuji si, jak jsem ji vyfotil a seděl jsem mlčky v koutě dívaje se na displej foťáku, asistent a modelové na mě mluvili a já jsem věděl, že ta fotografie má něco v sobě, čistotu, harmonii, lehkost, ladnost, a především hru stínu a světel.

Obraz jsem s odstupem času začal vnímat jako symbiózu spojení muže a ženy, čistoty a vyváženosti. Muž chránící ženu, která je svinuta v symbolické prenatální poloze. A především — hra stínu a světel dopadající na jejich těla tvoří plastickou formu. Na některé diváky působí jako spojení mozku s míchou.“

Foto: Karel Vojkovský

Jak práce většinou amaterských fotografů hodnotil známý fotograf časopisu Reflex Jan Šibík?  "Upřímně řečeno, jsem šokovaný, kolik fotografů se naší soutěže zúčastnilo. Téměř tisíc, a to je neuvěřitelné číslo! Já byl nedůvěřivý zejména ke kvalitě toho, co k nám dorazí. Měl jsem za to, že se přihlásí pár desítek lidí a bude to porno. Kvalita mě překvapila nejvíc.

Při výběru snímků, které mě osobně nejvíc zaujaly , mi skoro přišlo líto, že se věnuji jinému žánru. Hrozně těm fotografům závidím práci s krásnými ženami. O takových modelech si já můžu nechat jenom zdát.“

Další příběhy a nejlepší akty nejdete zde>>

 

Pozvánka na výstavu AKTY X

Výstava AKTY X v rámci festivalu designblok 09 vám představuje ty nejlepší z nejlepších.
Navštivte ve dnech 6. –11. 10. 2009 Superstudio A7 v bývalém Holešovickém pivovaru (U průhonu 13, Praha 7) a přesvědčte se sami.