Alternativní tiskovina Denver Westword hledá tvůrce pravidelných týdenních recenzí o výdejnách lékařské marihuany, kterých je v Coloradu čím dál víc.

Ale je v tom háček - uchazeči musejí mít zdravotní obtíže, které jim dovolují vstoupit do výdejny a užívat marihuanu. Ve čtrnácti amerických státech je nyní dovoleno prodávat nějaký druh konopí používaného k lékařským účelům.

"Mějte na paměti, že nebudete hodnotit kvalitu nabízeného léku, nýbrž prostředí a personál," upozorňuje inzerát. "Koneckonců náš dopisovatel nemůže být permanentně sjetý."

Ve státech Colorado a Kalifornie, kde je lékařské užívání marihuany legální, vzniklo poslední dobou mnoho obchodů s touto drogou - od klinik pro movité zákazníky až po pochybná drogová doupata. Výdejny prodávají víc než tucet druhů této drogy včetně vyhlášené Bílé vdovy.

Ale hledaný dopisovatel se má soustředit na výdejny, nikoli na drogy. "Odměna za tuto práci bude skromná," praví se v inzerátu, který zároveň upozorňuje, že noviny nemohou financovat nákupy marihuany, "i když by to bylo stylové."