A teď se rozhodly odhodit stud a nafotit originální kalendář, který navíc poslouží pro dobrou věc – vznik mateřské školy. Blesk navštívil protagonistky přímo na fakultách. A opravdu je se na co dívat!

Originální nápad nafotit kalendář ČVUT 2010 s podtitulem »Dvanáct neohrožených žen na cestě do neznáma aneb Pro děti cokoliv« se zrodil v hlavách proděkanky Jany Kalikové a Andrey Vondrákové z odboru vnějších vztahů. „Na podzim příštího roku chceme otevřít školku pro dětičky našich zaměstnanců a studentů. Zařízení má vzniknout v prostorách Masarykovy koleje tady v Praze 6. Peníze vybrané prodejem kalendáře mají pomoct místo přetvořit tak, aby bylo vhodné pro tyto účely,“ popsala Blesku sympatická Andrea, které v kalendáři připadl prosinec.

„Nejhorší bylo vymyslet nějaký příběh, který na sebe navazuje. V tomto případě se dvanáct odvážných žen vypraví na imaginární ostrov, kde hledají, kde si jejich děti mohou hrát,“ směje se další protagonistka Alexandra Hroncová.

A kde můžete kalendář za 249 korun koupit? Například na stránkách www.kalendarcvut.cz.

Leden: Ekonomka Lenka

 

Leden: Ekonomka Lenka
Autor: Blesk - Jiří Hadač, ČVUT


Lenka Melicharová (26) pracuje jako ekonomka na katedře telekomunikační techniky fakulty elektrotechnické. Právě proto za zvuku tamtamů svolává celý kmen, aby oznámila, že se jde na cestu. S nafocením kalendáře ani moc neváhala. „Nejdřív jsem ani nevěděla, do čeho jdu, ale když jsem zjistila, že je to pro dobrou věc, nebyl problém,“ popsala Blesku. Než ji grafici zahalili animací a vytvořili v programu prostředí, pózovala v kraťasech a tílku.

 

Duben: Geodetka Marie

 

Duben: Geodetka Marie
Autor: Blesk - Jiří Hadač, ČVUT


Marie Gallová (31) pracuje na katedře geodézie a pozemkových úprav stavební fakulty. Geodézie se zabývá přenášením reality do map a také GPS navigačními systémy. V kalendáři se proto ujala úkolu načrtnout plánek ostrova. Maruška nejdřív nevěřila, že kolegyně chtějí fotit i ji. „Myslela jsem, že je to spíš ze slušnosti,“ smála se sympatická vědkyně. Nakonec ji to moc bavilo. „Bylo fajn pracovat v týmu a je dobře, že má v kalendáři zastoupení každá fakulta,“ řekla.

 

Listopad: Alexandra, která láká středoškoláky

 

Listopad: Alexandra, která láká středoškoláky
Autor: Blesk - Jiří Hadač, ČVUT


Alexandra Hroncová (31) pracuje pro odbor vnějších vztahů rektorátu a na starost má hlavně kampaně pro středoškoláky. Prostě je láká ke studiu. V animaci zase láká domorodé mužíky, aby výpravě nesli zavazadla. „Neváhala jsem ani vteřinu. Je to dobrý, originální a milý nápad,“ smála se. Fotilo se v ateliéru, Saša na sobě měla legíny a tílko a žonglovala s pomlázkou. Místo ní grafici »nainstalovali« mávátko pro mažoretky.

 

Prosinec: Mluvčí Andrea

 

Prosinec: Mluvčí Andrea
Autor: Blesk - Jiří Hadač, ČVUT

 


Andrea Vondráková (32) působí na odboru vnějších vztahů například jako mluvčí pro novináře. Podle svých slov hlavně zprostředkovává médiím názory odborníků. Není proto divu, že právě na ni na konci kalendáře připadl úkol celou výpravu sepsat – tedy vytesat do kamene. Andrea je jednou z žen, které s nápadem na kalendář přišly. A jak vypadalo focení takové sexy polohy v reálu? „Seděla jsem v kalhotkách a topu na židli, mezi nohama polštář a v ruce jsem držela banány,“ smála se Andrea.

Fotogalerie
8 fotografií