Plyšové hračky Roadkilltoys jsou totiž hitem letošních Vánoc! Plyšáci si už získali své fanoušky ve Velké Británii a teď dobývají i Německo! Jak dopadnou v České republice?

Tak to tu snad ještě nebylo! Plyšák, kterému vylézají střeva, protože ho přejel bezohledný řidič. A rodiče malých dětí se začínají děsit. „Co to proboha je? Doufám jen, že si o tohle moje dítě nenapíše k Ježíškovi,“ zhrozila se Dana Kubátová (45) z Prahy.

Fotogalerie
8 fotografií

„Součástí balení je dokonce i identifikační známka, která se dává nebožtíkům v márnici,“ řekl Blesk.cz dovozce hraček Martin Svoboda s tím, že v balíčku samozřejmě nesmí chybět úmrtní list zvířátka, kde se přesně dovíte, kde a kdy váš plyšák uhynul.

Jako první ze série Roadkilltoys se narodil (přesněji uhynul) medvídek Škublík, pak se objevil zajíček Zmáčklík a posledním v této řadě je ježeček Flíček. „V nejbližší době dorazí do krámu novinka z této série, zvířátko bobr,“ informoval Svoboda s tím, že první ze série, ježek, má velmi zajímavý příběh. Jeho smrt je opravdu exkluzivní. Zahynul totiž pod koly jednoho z vozů F1. Život mu konkrétně vzala honda Jensona Buttona na anglickém okruhu Silverstone v době zahřívacího kola.

A kolik si mají rodiče za tohoto plyšáka připravit? „U nás stojí každé zvířátko stejně, 750 Kč a zákazník si k tomu musí připočítat 80 Kč za poštovné, celý plyšák pak vyjde na 830 Kč,“ dodal Svoboda.


Co frčelo před lety?

Chcete dát partnerovi dárkem kapavku?
Hitem roku 2007 se stali plyšoví mikrobi. A pořídit šlo mnohem víc... Krásného srdečního červa nebo třeba žlutý žaludeční vřed. Vybrat se dá podle různých měřítek. Potěšit vás tak může růžová štěnice postelní nebo třeba kapavka, která padne do ruky jako ulitá. „Plyšáci byli původně určeni pro osvětu. Vyrábět je začala americká fi rma, která je dodává s textem varujícím před některými nákazami,“ řekl Jan Kovalčík z giantmicrobes.cz.

Smraďoši byli také velkým hitem
Už to bude šest let, co výrobci hraček zjistili, že zpeněžit se dá opravdu všechno. Dokonce i smrad! A tak na český trh v 2003 vtrhli Smraďoši! Všechny postavičky příšerně smrděly všemi možnými lidskými pachy! Po Honzovi Hnojůvkovi, Hubertovi Hovňousovi, nebo Olinovi Opoceným prahlo každé dětské srdíčko. „Děti vždycky láká něco nového, něco, co jim umožňuje zařadit se do kolektivu,“ vysvětlil Blesku psycholog Petr Hanuš.