Na seznamu 67 jmen figuruje na 37. pozici i terorista Usáma bin Ládin a na 41. místě mexický drogový boss Joaquín "El Chapo" Guzmán, kteří tak předběhli i ruského prezidenta Dmitrije Medveděva (43. místo) či francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho (56. místo).

V seznamu nebyl uveden žádný Čech.

Na 11. příčce se umístil papež Benedikt XVI., následován italským premiérem Silviem Berlusconim. Ženy na seznamu reprezentují například německá kancléřka Angela Merkel (15. místo) či americká ministryně zahraničí Hillary Clinton (17. místo).

Při sestavování pořadí vzali autoři v potaz několik různých faktorů, například, jak velké množství ostatních lidí daná osoba ovlivňuje, zda má na starosti relativně velké finanční zdroje, či zda se její moc uplatňuje ve více oblastech.

Pořadí není podle jeho tvůrců definitivní, je zamýšleno spíše jako začátek dialogu. K diskusi nabízí hned několik otázek. Například, je vůbec možné srovnávat vliv žurnalisty s vlivem teroristy? Mají se v takovém přehledu objevit jména zločinců, jako třeba drogového bosse?

Pořadí prvních deseti nejmocnějších lidí planety dle časopisu Forbes:

1. Barack Obama (americký prezident)
2. Chu Ťin-tchao (čínský prezident)
3. Vladimir Putin (ruský premiér)
4. Ben Bernanke (šéf centrální banky USA)
5. Sergej Brin a Larry Page (zakladatelé internetové firmy Google)
6. Carlos Slim Helú (mexický podnikatel v oboru telekomunikací)
7. Rupert Murdoch (australský tiskový magnát)
8. Michael Duke (prezident americké firmy Wal-Mart Stores)
9. Sultán ibn Abdal Azíz Saúd (korunní princ v Saúdské Arábii)
10. William Gates III. (spoluzakladatel společnosti Microsoft)