Naneštěstí často nejste právě vy ta osoba, která nepříjemný zápach uvolňující se z pórů těla ucítí jako první. Následujte tyto rady a už vás víc nebudou obcházet pěkné slečny s pokrčenými nosy.

Dech
Nepříjemný zápach z úst je statečným zabijákem šancí na druhé rande. Police v obchodech se prohýbají pod bonbóny, žvýkačkami či spreji na zlepšení dechu. Vhodné jídlo, dobrá zdravotní péče a dostatečná hygiena jsou překvapivě velmi důležité i pro tělesné zápachy. Nezapomínejte, i efekt té nejdražší voňavky lehce pokazí nepříjemný dech.

Vlasy
Přitáhněte si ji k sobě. Přitlačí svou tvář k vašemu krku a přiloží nos k vašim vlasům. Pufff! Odvrátí se zasažená pachem vašich zpocených mastných vlasů. Nastane pohroma! Myslíte proto na to, že vlasy byste si měli umývat denně a po každém cvičení. Používejte lehce parfémovaný, jemný šampon, který nezbaví vaše vlasy potřebných olejů, avšak zanechá je příjemně vonící.

Tělo
Tělesný pach pochází hlavně z míst, která se potí nejvíc - a ta jsou většinou ukrytá. Člověk se totiž potí úplně všemi póry na povrchu těla. To znamená, že jestli jste si k večeři dali pořádně česnekový langoš, tři piva a čtyři borovičky, vězte, že druhý den o tom bez patřičné hygieny obeznámíte všechny lidi okolo sebe. Na sprchování používejte sprchový gel bohatý na minerály a naturální oleje. Díky tomu budete nejen příjemně vonět, ale zároveň oživíte svoji pokožku.

Posilovna
Autor: scom

Podpaží
Perfektní místo pro všechny nepříjemné pachy. Baktériím se nejvíc daří ve vlhkém prostředí, a když se smíchají s potem, uvolňují pořádně silný zápach. Jestli už makáte v posilovně nebo se jen často potíte, je pro vás nevyhnutelné pořádně se umýt na citlivých místech a hlavně – použít deodorant.

Nohy

Smrdí vám nohy? Neskrývejte to - nejste sami. Existuje mnoho způsobů jak se vyhnout tomuto nepříjemnému jevu. Podobně jako v oblasti podpaží i vaše zpocené nohy jsou perfektním útočištěm pro bakterie. Úkol nejdůležitější - udržujte svoje nohy v suchu! Noste bavlněné ponožky, ne nylonové. Snažte se nenosit jen jeden pár bot víc dní za sebou, střídejte je co nejčastěji. Při koupání se starejte i o prostor mezi prsty a začněte používat speciální spreje na nohy.