Před každým dílem by se mělo na obrazovce objevit, že pořad je nevhodný pro děti do 12 let. Prohlásil to švýcarský rozhlasový a televizní ombudsman Achille Casanova. Varování před vysíláním Simpsonových prosadila matka, která si na seriál stěžovala.

Kreslenou řadu o potrhlé rodince vysílá druhý program veřejnoprávní televize SF. Rozhořčené matce vadil mimo jiné díl, v němž se objeví údajná vražda, otec Homer je odsouzen k smrti a má skončit na elektrickém křesle. "Připevňování elektrod na hlavu se detailně ukazuje. Jeho děti jsou u této scény v divácké místnosti. I když se poprava nakonec neuskuteční, věc to nezlepší," napsala matka ombudsmanovi. Když volala do televize a stěžovala si, pracovníci argumentovali prý tím, že seriál je "velmi oblíbený a líbí se i malým dětem, proto je v pořádku".

Simpsonovi
Autor: Archív

Casanova řekl, že tato odpověď není ospravedlnitelná a redakce by se měla omluvit. Podotkl ale, že na druhou stranu jsou v seriálu satira a nadsázka dobře rozpoznatelné. Za to, že se malé děti bez dozoru v podvečer na příběhy Simpsonových dívají, protože se jim rodiče v tu dobu nevěnují, televize prý nemůže. Podvečerní program navíc není jen pro děti, dětské pořady končí odpoledne. I přes toto vysvětlení se před vysílanými díly upozornění o nevhodnosti pro děti do 12 let objeví.