Manuál tajné služby CIA z dob studené války s instrukcemi pro agenty, jak používat kouzelnické triky, se právě dostal na pulty amerických knihkupectví.

V roce 1953 ho napsal kouzelník John Mulholland za honorář 3000 dolarů, což byla v té době značná suma.

Kopie tohoto manuálu byly na rozkaz CIA v 70. letech zničeny, jeden exemplář se však zachoval. Materiál objevil historik v oblasti špionáže Keith Melton a bývalý ředitel CIA Bob Wallace.

Kniha se kromě jiného podrobněji věnuje i instrukcím pro špiony, jak si mají zavázat tkaničky na botách, aby dalšímu agentovi mohli signalizovat "Mám informaci", "Následuj mě" nebo "Přivedl jsem další osobu".

Novodobí agenti se z příručky také dozví, jak ukrýt pilulku drogy do krabičky od zápalek a potom ji tajně dát do nápoje další osoby během zapalování cigaret.

V předmluvě knihy náměstek ředitele CIA John McLaughlin napsal, že "kouzla a špionáž jsou spřízněné duše". Jak však dodal, technika dávání omamných látek do nápojů se podle něj "nikdy ve skutečnosti nepoužila".

Manuál byl součástí širšího programu CIA pod názvem MK-Ultra, kterým chtěla tajná služba v dobách studené války čelit sovětským technikám ovládnutí mysli.