Joanna Krupa se svlékla pro světovou organizaci, která má za cíl ochraňovat zvířata, už podruhé. Vloni její odhalené vnady provázel slogan »Raději bych chodila nahá než nosit kožešinu«. Nyní odvážnými fotkami zase propaguje osvojení opuštěných zvířat.

Snímky doprovází nápisy »Buď zvířatům andělem« a »Vždy adoptuj. Nikdy nekupuj«. Celkem logická hesla ale nejsou to, co katolíky postavilo na nohy. Jde jim o to, že nahá modelka má na bradavkách přitisknutý kříž. Na jiné fotce ji zase zdobí svatozář a v ruce drží růženec.

Fotogalerie
3 fotografie

„Kočky a psi jsou víc v bezpečí v obchodech se zvířaty než v rukou zaměstnanců organizace PETA. Obchody se zvířaty nezneužívají křesťanskou ikonografii pro laciná nenáboženská prohlášení. PETA je podvod. Mnohokrát ostudně využila křesťanská a židovská témata. Ti, co ji podporují, by potřebovali lekci z etiky,“ stěžoval si britskému deníku The Sun rozhořčený prezident katolické ligy Bill Donohue.

Modelka, která kontroverzní kampaň nafotila, byla jeho slovy překvapena. „Jako praktikující katolička a chovatelka dvou psů jsem šokována tím, že katolická liga něco namítá proti mé práci pro PETA. Dělám jen to, co by katolická církev měla dělat, snažit se zastavit bezcitné utrpení zvířat, která jsou bezbranná boží stvoření,“ řekla krásná Joanna