Bundy s GPS anténou, ovladače MP3 přehrávače a telefonu na rukávu, sluchátka v lemu čepice, rukavice, které poznají, jestli je vám zima na ruce, a případně je prohřejí. Zdá se vám to málo? Pořiďte si na límec bundy solární panely, ať si můžete dobíjet telefon při nošení v kapse! Tyhle »vychytávky« dokonce vyvíjí česká firma, která se technologie chystá rozšířit i k nekomerčnímu využití.

Telefonování přes límec

Otravuje vás věčné hledání zvonícího telefonu po kapsách? Pomůže vám právě tato bunda. Pomocí rozhraní Bluetooth, které dnes má skoro každý mobilní telefon, hovor přijmete stisknutím tlačítka na rukávu, klidně i s rukama v rukavicích. Mikrofon umístěný na límci je vodotěsný, a tak bundu můžete zcela normálně prát i ždímat. Bunda má vestavěný MP3 přehrávač. Akumulátor vydrží nabitý zhruba 12 až 14 hodin.

Cena: 5600 Kč; Najdete na: www.pixmania.co.uk

Čepice se sluchátky

Máte pocit, že nic z nabízeného byste moc nevyužili už proto, že sportovní bunda není váš styl? Tahle čepice sice není tak chytrá jako její kolegyně-bundy, pohodlí ale přinese taky. Ve svém lemu totiž schovává sluchátka, která pasují i do iPhonů a iPodů. Pokud se tedy neustále rozčilujete, že vás sluchátka pod čepicí tlačí, tady máte řešení.

Cena: 1340 Kč; Najdete běžně v obchodech

GPS bunda

Novinka letošní sezony je bunda s vestavěnou aktivní GPS anténou. Adrenalinoví sportovci, kteří sjíždějí nebezpečné svahy hor, horolezci v Himálaji i další. Ti všichni si teď mohou připadat bezpečněji. Tyto bundy pomáhají při jakémkoliv nebezpečí nositele velmi přesně lokalizovat. Ten si jediným stisknutím může sám přivolat pomoc! Strach, že vás někdo bude sledovat, mít nemusíte – váš signál ve speciálním softwaru najde jen ten, komu dáte přístup, a případně záchranáři.

Bunda s GPS navigací vás hladce provede uličkami města
Autor: Petr Merta a archiv O‘Neill

GPS navigace z bundy
Autor: Petr Merta a archiv O‘Neill

 

Cena: 34 000 Kč; Najdete na: www.oneillshop.co.uk

Konec zmrzlým prstům

Pokud patříte mezi ty lyžaře, kterým neustále mrznou prsty na rukou, výrobci mysleli i na vás. Speciální rukavice v sobe mají topné těleso, které vydrží hřát zhruba pět hodin. Na rukavici je umístěno čidlo, které samo rozpoznává okolní teplotu a tomu přizpůsobuje intenzitu vyhřívání. Máte stále pocit zmrzlých rukou? Stačí zmáčknout tlačítko na hřbetu rukavice a ta bude hřát intenzivněji.

Cena: 7800 Kč; Najdete na www.dmsport.cz

Už nikdy ztuhlá záda

Pokud často pracujete i v zimě venku, určitě oceníte tuhle novinku: vestu s vyhřívaným límcem a zády. Lyžaři, golfisté, lidé pracující venku, motorkáři. Ti všichni si díky této vestě mohou ušetřit nastydlé ledviny a zatuhlý krk. Přes noc vestu jednoduše dáte do nabíječky a ráno si můžete nechat záda zase hřát, vesta je navíc neprofoukavá a vyrábí se i v pro dámy příjemnějších designech.

Vyhřívací vestu ocení nejen sportovci, ale i zahrádkáři nebo starší lidé
Autor: Petr Merta a archiv O‘Neill

Vnitřek vyhřívací vesty
Autor: Petr Merta a archiv O‘Neill

 

Cena: 6900 Kč; Najdete na www.novonic.de